Tursejlads og rejser
som livsstil

  Aktivitetskalender
  Markedsplads
 
  Forum
  Kontakt
 
  Forside
  Søgeportal
  Gæstebog
  Fotoalbum
  Her og Nu
  Islandsrejsen
  Spanien 2012
  Spanien 2013
  Spanien 2014
  Bustur til Harzen
  Rüdesheim/Rhinen
  Limfjorden
  Rügen
  Fra båd til båd
  Sjælland rundt
  Kieler Kanal/Ejder
  Slien
  Århusbugten
  Odense og Korsør
  Mariager Fjord
  I det Sydfynske Øhav
  Sommer 2008
  Sommer 2009
  Sommer 2010
  Sommer 2011
  Sommer 2012
 
 • Forside
 •  
 • Assens
 •  
 • Sønderborg
 •  
 • Flensborg
 •  
 • Sønderborg
 •  
 • En solnedgang i Sønderborg
 •  
 • På Årø
 •  
 • Ærø
 •  
 • Søby / Faaborg
 •  
 • Faaborg / Årøsund
 •  
 • Eftertanker
 •   Test
   
  Login | Tilmeld Ærø  
    <- Forrige side Næste side ->

  Søndag, den 12. august 2012
  Sol, svag vind fra NØ/Ø.

  Afg. Årø          kl. 10.30
  Ank. Søby       kl. 14.20

  Mens vi gør Kirmar sejlklar, kommer Kirsten overraskende med færgen fra Årøsund. Hele familien var kommet hjem fra ferien i går, og hun ville lige sige hej og god tur til os, inden vi tager af sted. Det glæder vi os meget over, og så snakker og hygger vi os lidt alt imens vi gør klar. Kirsten vil tage den næste færge hjem. Den sejler dog lige, og så ser hun til, mens vi lægger fra og vinker til os fra molen. Det var dejligt at se hende efter flere uger glad og frisk og med den "ægte" sommerkulør. Nu begynder deres hverdag igen med skole og arbejde i det danske sommervejr, mens vi kan fortsætte vores ferie året ud, hvis vi har lyst. Men det sætter vores klima nok en stopper for, og vi må udnytte de få rigtige sommerdage, vi får tildelt i år.


  Vi sejler stille for motor - den svage vind er lige imod. Vagn og Lis, der sejlede ud før os, kalder over VHF for at høre, om vi er undervejs. Vi nyder solen og den lune luft og vil slet ikke klage over, at vi ikke kan få sejlene sat. Som sædvanlig krydser færgen Fynshav - Bøjden vores kurs.

  Omkring middagstid spiser vi et par stykker håndmad, og som altid skal jeg ned og børste tænder bagefter, fordi det trækker ondskabsfuld igennem en kindtand op i kæben. Da tandlægen aldrig kunne finde noget, havde jeg affundet mig med det pga. min fibromyalgi. Pludselig siger det klik i håndvasken, og så har jeg tabt en plombe i selvsamme tand. Jeg kikker lidt dumt i spejlet og tænker hvad nu? Erwin er heller ikke særlig begejstret. Vi kan jo ikke vide, om jeg nu får mere tandpine endnu. Ud over det er det meget ubehageligt at mærke det store hul i tanden, hvor plomben har siddet. Det er vel nok dumt. - Men nu fortsætter vi turen til Ærø, der findes sikkert en tandlæge på øen, hvis det bliver nødvendigt.
  Snart sejler vi forbi Skjoldnæs Fyr, der som et vartegn rager op på nordenden af Ærø. I Søby Havn tager Lis og Vagn imod os og der er god plads i havnen. Vi får snakket om turen og bagefter bader Lis og jeg fra badebroen syd for havnen - en "meget frisk" (læs kold) oplevelse - men vi holder ud! Der er ikke så mange forandringer på havnen siden vi var her sidst. Det hele virker lidt stille for årstiden, men i løbet af eftermiddagen fyldes havnen - men mest med tyske sejlere.

  Aftensmaden består af kylling inderfilét stegt med løg, rød peber og stangselleri i terninger og krydret godt med citronpeber og chili og et "skud" karry-mango-sauce fra Heinze. Dertil kartofler og flute - meget god!

  Det blæser op sent om aftenen og vinden hyler igen i masterne - vi er kommet til "Sydhavsøerne"!

  Havnepenge:       125,00 kr.
  Sejlet distance:     27,20 sm

   
  Færgen Bøjden - Fynshav Skjoldnæs - Ærø Skjoldnæs Fyr
   

  Mandag, den 13. august 2012
  Sol, jævn/frisk vind fra Ø.

  Fordi jeg er lidt bekymret for min tand, hvis skarpe kant hele tiden minder mig om dens tilstand, henter jeg på turistkontoret ved færgehavnen en Ærø-guide og har nu valget mellem to tandlæger i Ærøskøbing. Den ene tandlæge er på ferie, men hos den anden tandlæge Mohammed Al-Kazzaz får jeg en tid kl. 9.00 i morgen. Hans klinik ligger i Vestergade 55, ikke ret langt fra Busstoppestedet.
  Ærø har fået en meget velkommen transportordning, der gør buskørsel på hele øen til en fornøjelse - man kan altså bare stige på og af ved de forskellige stoppesteder og på den måde komme rundt til de forskellige byer, mens skibet ligger i én havn - og dette ganske gratis.

  I dag vil vi sammen med Lis og Vagn tage bussen til Marstal for at gense byen og havnen. På havnen besigtiger vi den nu næsten færdig restaurerede "Bonavista" der ligger meget flot ved kajen - endnu uden rig, men et stort arbejde er lavet! Den 26. maj løb skibet under stor jubel af en begejstret menneskemængde af stablen. Man kan se begivenheden på video på You Tube på internettet. Marstal Søfartsmuseum skal nu arbejde for at sikre færdiggørelsen af skibet og dets fremtidige drift og vedligeholdelse - det bliver sikkert ikke så let i en krisetid. Havnekajen, hvor Bonavista har sin liggeplads er blevet renoveret med en bevilling fra AP. Møller Fonden.
  Der ligger ikke mange gæster i lystbådehavnen, men det er jo også tidlig på dagen endnu.
  Vi traver en tur gennem den hyggelige by, besøger Ærø-Forsikringen, hvor nu gennem "Tursejleren" både Svanen og Kirmar er forsikret. Personalet tager glad imod os, og vi får nogle spørgsmål om forsikringen besvaret.

  Hos Kineseren på gågaden slapper vi af og spiser et rigtig lækkert stjerneskud og slukker tørsten med en øl. Under et toiletbesøg kommer jeg forbi husets køkken, og da døren står åben kan jeg se at der hersker en pinlig orden overalt. En god oplevelse.
  På turen tilbage til Søby gennem det kønne landskab kommer vi forbi flere af de steder, hvor vi har cyklet før og mange minder bliver frisket op - også om sved på panden og ømme bagdele og ømme ben!

  Det bliver ikke noget med en svømmetur i dag. Vandet er både koldt og meget grumset efter blæsten. Jeg går derfor op og tager et brusebad, men også det er en blandet fornøjelse - jeg bliver både skjoldet og lagt på is! Det får havnefogden at vide, mens han opkræver havnepenge og han undskylder det med, at det er noget i vejen med blandings¬batterierne. Lis og Vagn undgår samme skæbne ved at tage havne-vandslangen i stedet.

  Dejlig aften på Kirmar. Vi hygger os med et glas rødvin og spiser ferskener. Det bliver tidligt køligt på skibet med den friske østenvind.

  Havnepenge:       125,00 kr.

   
  "Bonavista" Marstal Søby Havn
   

  Tirsdag, den 14. august 2012
  Sol, køligt, jævn vind fra Ø.

  Vi skal tidlig op og kører kl. 8.10 med bus til Ærøskøbing. Den flinke chauffør fortæller os, at vi skal stå af ved den gamle mølle. Han kommer endda med ud af bussen og viser os, hvor tandklinikken ligger for enden af gaden. Der bliver vi meget venlig modtaget af både sekretæren, klinikdamen og tandlægen, der taler overraskende godt dansk. Desværre viser et røntgenfoto, at tanden er revnet helt op til en betændt tandrod, så den er ikke til at redde og skal ud - og efter tandlægen "skal det være nu!"
  Det går stille og roligt for sig, jeg får noget smertestillende med, kopier af journal og røntgenfoto, betaler regningen på kr. 430,69 og synes at jeg har fået en god behandling. Mens vi nu går rundt i Ærøskøbing, føler jeg mig dog lidt læderet.

  Byen er fuldstændig tom her til morgen - selvom kalenderen viser at vi kun er i midten af august. Også lystbådehavnen virker lidt øde og der er kun få gæster. En måge dykker lige foran os ned i vandet og kommer med besvær op til overfladen med en fladfisk i næbbet. Den kæmper bravt et stykke tid, men må til sidst slippe sit for store bytte. Vi kikker lidt på skibene og spadserer dernæst over til trafik-havnen. Her ligger en dansk og nogle tyske sejlere - ellers er der tomt. Vi sidder lidt på en bænk i læ for vinden og nyder solen og grunder lidt over vores egen situation som sejlere ..........  Så nærmer færgen sig, der bringer turister med og lidt liv i Ærøskøbings gader.

   
  ...... lidt medtaget Ærøfærgen Gadekær v. havnen i Ærøskøbing
   

  Kl. 11.30 ankommer Lis og Vagn med bussen fra Søby, og sammen traver vi lidt rundt omkring havnen. Lis og Vagn mindes det år, hvor Lis var tvangsindlagt på Svanen i Ærøskøbings lystbådehavn pga. en slem lungebetændelse. Selv om det ellers hyggelige sted ikke er skyld i det, så giver det alligevel nogle negative associationer. På "Røgeriet" spiser vi til middag varmrøget laks med kartoffel¬salat, der er meget lækker, selv om jeg skal jonglere maden forbi mit nyerhvervede hul mellem kindtænderne.

    <- Forrige side Næste side ->
  Copyright © 2007 - 2023 Andrewscom