Tursejlads og rejser
som livsstil

  Aktivitetskalender
  Markedsplads
 
  Forum
  Kontakt
 
  Forside
  Søgeportal
  Gæstebog
  Fotoalbum
  Her og Nu
  Islandsrejsen
  Spanien 2012
  Spanien 2013
  Spanien 2014
  Bustur til Harzen
  Rüdesheim/Rhinen
  Limfjorden
  Rügen
  Fra båd til båd
  Sjælland rundt
  Kieler Kanal/Ejder
  Slien
  Århusbugten
  Odense og Korsør
  Mariager Fjord
  I det Sydfynske Øhav
  Sommer 2008
  Sommer 2009
  Sommer 2010
  Sommer 2011
  Sommer 2012
 
 • Forside
 •  
 • Assens
 •  
 • Sønderborg
 •  
 • Flensborg
 •  
 • Sønderborg
 •  
 • En solnedgang i Sønderborg
 •  
 • På Årø
 •  
 • Ærø
 •  
 • Søby / Faaborg
 •  
 • Faaborg / Årøsund
 •  
 • Eftertanker
 •   Test
   
  Login | Tilmeld Assens  
    <- Forrige side Næste side ->

  Tirsdag, den 15. maj 2012

  Kirmar søsat og rigget

   

  Onsdag, den 13. juni 2012

  Skyet med lidt sol imellem, jævn vind mellem SV og NV

   

  Motorstand: 2.785 timer

   

  Afg. Haderslev            kl. 11.05

  V. duc d' albe               kl. 12.45

  Afgang                         kl. 13.30

  Ank. Haderslev           kl. 14.15

   

  Det er vidst første gang i vores tid som sejlere at vi har lavet den første prøvetur i juni! - måned. Men en forårsrejse til Spanien og efterfølgende familiefest og -besøg samt det kolde vejr herhjemme i april/maj har trukket Kirmars klargøring lidt i langdrag.  Det gode vejr i pinsen blev brugt til at blive færdigt, og da Kirmar så lå på sin plads i al sin pragt var sommervejret forbi. Vi bliver jo ældre og mere sart i betrækket og har derfor besluttet, at vi først vil sejle ud når der er udsigt til en længere stabil periode. Desværre ser det ud til, at vi skal vente længe på sådan en i år.

  Men nu vil vi så se, om alt på Kirmar virker som det skal, inden vi tager på en længere tur. Vi sejler gennem fjorden ud til Ørby Hage og kontrollerer de forskellige installationer som vi plejer det hvert år. Vi møder kun en enkel båd undervejs, og der er kun mågerne ved Djævleøen der fornærmet forstyrrer stilheden med deres skrig, mens de advarende flyver omkring os. Mens vi spiser vores frokost, viser svanerne stolt deres familieforøgelse frem, og vi nyder endelig igen den fredelige atmosfære og den kønne natur her omkring os. Så sejler vi tilbage til havnen og håber, at sommeren endelig vil indfinde sig på vore breddegrader.

  Sejlet distance:                      12,1 sm

   
  Ved Djævleøen
   

  Tirsdag, den 3. og onsdag den 4. juli 2012

  Sol, svag SØ vind

   

  Afg. Haderslev             kl. 10.30

  Ank. Assens                 kl. 13.30

   

  Endelig kan vi forvente et par varme dage! Båden er for længst pakket til en længere tur, men da det næste længerevarende frontområde med torden og større vandmængder allerede er varslet, tager vi nu kun til en lille tur til Fyn. Sidste år har vi slet ikke besøgt Assens, så kan vi se om der er sket forandringer på havnen og i byen. Jeg havde om morgenen snakket med Lis fra Svanen i telefonen, som søgte efter en øjenlæge, der ikke lige var på ferie. De ventede ellers også spændt på snart at komme ud at sejle, men der er jo ting der skal ordnes. På havnen får jeg navn på en ny øjenlæge i Haderslev, som jeg sender som SMS til Lis undervejs ud af fjorden. Kort efter får jeg en SMS tilbage, at de er på vej til Assens og vi så snakkes ved. Vi er lidt forvirret - men nu må vi se om de er i bil eller båd.

   

  Det er som altid en dejlig tur ud af fjorden, og i det fine vejr møder vi også flere sejlere for indadgående og andre, der ligesom os sejler ud. Vinden frisker noget op, og vi sejler for genua hårdt imod. Mens vi lægger os på siden, begynder vores pumpealarm at hyle, men der står kun meget lidt vand i sumpen, som føleren får fat i under krængning, men pumpen ikke kan suge ud. Erwin stiller alarmen fra, og så må han justere føleren, når vi kommer i havn. Det er dog betryggende at den virker. Der står meget strøm mellem Baagø og Assens, så vandet sprøjter op over styrehuset en gang imellem. Dog snart er vi i læ af Assens og ruller genua ind og ordner fortøjningen m.v. Der er rigelig med plads på ydersiden af gæstebroen, en hollandsk gæstesejler giver en hjælpende hånd og så er vi landfast. Det er to år siden at vi har været her, hvor vi ellers kom et par gange i en sæson.

   

  Broen er i en meget dårlig forfatning og sikret flere steder med plader og reb, hvor der skal udføres reparationsarbejder. Snart får vi øje på Svanen i indsejlingen til havnen, og vi tager glad imod dem. Det er længe siden at vi har set hinanden, så der skal en stor omfavnelse til. Lis havde fundet en øjenlæge og fået en tid til først i næste uge - og så tog de en hurtig beslutning om at sejle ud og nyde de få sommerdage, der skulle ligge forude.

   

  Det bliver et par dage med solskin og varme, hyggesnak og en travetur gennem byen. Vi er noget skuffede over det triste udseende på havnen, hvor den store plads foran havnekontoret er fyldt op med bådstativer til vinteropbevaring, og kun ved restaurant Mågen finder man en ynkelig blomsterkrukke. Det samme indtryk får man af selve byen, der er ret så beskidt og mangler sin tidligere charme. Det er tæt biltrafik gennem byen, så man er meget heldig, hvis man lige kan krydse vejen i en fart. (Vi hører senere, at der har været en slags marked på byens forretningsgade om weekenden - en undskyldning?) Der hvor Kvickly havde været før, findes nu et Rema 1000-supermarket, mens en Superbrugsen og en Fakta-butik allerede for et par år siden havde åbnet tæt på havnen, som virkelig er et plus for sejlerne.

  Mens vi slapper af på Kirmar fyldes gæstebroen efterhånden. Der er mange tyske sejlere på farten samt hollændere, danskere og svenskere. Til et tidspunkt ligger der en Malø 50, en Monsun og vi med vores Rasmus 35 ved siden af hinanden - alle skibe tegnet af Ole Enderlein.

  Det er godt at handle i Superbrugsen, og så består aftensmaden den første dag af stegt kyllingelår med salat og brasede kartofler og onsdag af oksemedaillon på grønsagsbund med flute samt et glas rødvin til. Dertil høj himmel og solskin - efterhånden en sjælden oplevelse.

   

  Torsdag, den 5. juli 2012

  Sol, jævn vind mellem SØ og NØ.

   

  Afg. Assens                   kl.   9.30

  Ank. Haderslev             kl. 13.45

   
   

  Vi tager afsked med Lis og Vagn for denne gang, der sejler hjem til Middelfart. Vi vil sejle til Stevelt Bro til fredag morgen, da der varsles kraftige regn- og tordenbyger til fredag aften. Men ved middags­tid advarer Jacobsen fra DMI om en voldsom tordenfront med skybrud over Sydjylland allerede fra morgenstunden, og så beslutter vi at sejle direkte til Haderslev og afslutte vores lille sejltur hjem på terrassen med grillmad og solskin.

   
  Mellem Baagø og Årø Dejligt at sejle igen! Capella ved Stevelt Bro
   

  Det bliver ellers en god tur for genua til fjorden, først med frisk vind fra Assens mod Baagø, hvorfra vinden aftager efterhånden, så vi til sidst sejler med 0,9 knob mod strømmen over bunden. Vi bliver overhalet og krydset af mange sejlbåde for motor undervejs, der ikke har så meget tålmodighed - en fin langvarig sejltur, inden vi ruller genua ind i fjordmundingen og fortsætter for motor ind ad fjorden. Ved Stevelt Bro ligger Capella med Finn og Gunhild og nyder det dejlige vejr. Mens vi passerer Djævleøen møder vi Sagaen Helene fra HSF.

   
  Vonsbæk Mølle HSF-medlemmer på tur
   

  Selv om det er midt om sommeren og midt på ugen, så forekommer det os som at komme hjem efter en lille weekendtur om foråret.

    <- Forrige side Næste side ->
  Copyright © 2007 - 2023 Andrewscom