Tursejlads og rejser
som livsstil

  Aktivitetskalender
  Markedsplads
 
  Forum
  Kontakt
 
  Forside
  Søgeportal
  Gæstebog
  Fotoalbum
  Her og Nu
  Islandsrejsen
  Spanien 2012
  Spanien 2013
  Spanien 2014
  Bustur til Harzen
 
 • Side 1
 •  
 • Side 2
 •  
 • Side 3
 •  
 • Side 4
 •  
 • Eftertanker
 •  
 • Klokkespillet i Goslar
 •   Rüdesheim/Rhinen
    Limfjorden
    Rügen
    Fra båd til båd
    Sjælland rundt
    Kieler Kanal/Ejder
    Slien
    Århusbugten
    Odense og Korsør
    Mariager Fjord
    I det Sydfynske Øhav
    Sommer 2008
    Sommer 2009
    Sommer 2010
    Sommer 2011
    Sommer 2012
    Test
   
  Login | Tilmeld Side 1  
    <- Forrige side Næste side ->

  Med ønsket om at komme engang væk fra hus, have og båd besluttede vi os til en bustur til Harzen, hvor vi aldrig har været før. Vore venner Bent og Maria ville gerne med. Turen med Gislev Rejser skulle starte søndag, den 8. maj 2005 med hjemkomst fredag, den 13. maj. Desværre blev Maria syg kort forinden, men klarede det heldigvis så godt, at vi kunne tage af sted alle fire. Vi er jo ikke så berejste, og så pakkede vi kufferterne med meget mere tøj, end vi havde behov for. Vejret var råt, vådt og blæsende, men det måtte vi jo tage med.

  Søndag formiddag kørte bussen, der allerede havde opsamlet en del glæde medrejsende fra Jylland og Fyn, og turen gik med ophold til frokost og indkøb i Padborg over grænsen og gennem den friske grønne forårsnatur. På motorvejen blev der til et tidspunkt meldt “lange bilkøer” på grund af hjemrejsetrafikken efter Kristi Himmelfarts ferier. Også bilister på en rasteplads klagede over den langsommelige trafikafvikling. Vores chauffør/rejsefører, en meget sympatisk og veltalende mand forlod til et tidspunkt motorvejen og kørte os gennem mange hyggelige små byer til vores rejsemål Hahnenklee, hvor vi ankom meget forsinket omkring kl. 20.00 til vores hotel Ramada-Treff “Die vier Jahreszeiten”. Her blev vi omgående ført til spisesalen og faste bordpladser for at indtage vores forsinkede middag: En indbydende buffet med varme og kolde retter, stor salatbar og flere desserter samt ost og frugt. Derefter hentede vi vores bagage, fik dørkort og indtog vores værelser - nr. 36 og 37. Både vi og Bent og Maria havde udsigt over vejen til den lille sø på den modsatte side. Selv om vi var trætte, fandt vi sammen til en drink, inden vi trætte gik til ro.

  Erwin havde sat vækkeuret til at ringe, og hver morgen mellem kl. 6.00 og kl. 6.30 kravlede vi ud af sengen. Jeg gjorde mig klar til en svømmetur i hotellets dejlige Wellness-afdeling, hvor dog omklædning, bruserum, sauna m.m. skulle deles mellem mænd og kvinder, som jeg ikke syntes var særlig hen­sigtsmæssig. Men til dette tidspunkt om morgenen var jeg helt alene alle dage og kunne nyde det dejlig varme vand og svømme rundt, som jeg havde lyst til.
  Frisk som en fisk kom jeg så med Erwin og hele busselskabet til den store morgenbuffet, der bød ud over kaffe og te frugtsaft - og endda champagner - på rundstykker, forskelligt brød, laks, pålæg, ost forskellige yoghurter med frugt og mysli, frisk frugt og også nogle lune retter- et overdådigt morgenmad!
  Sådan styrket startede vi hver morgen på udflugt i det dejlige Harzen, og selv om vejret bød på regn, blæst, sne, slud og hagl, så nødt vi de enkelte solskinstimer og de mange oplevelser vi havde undervejs.

   
  Erwin ved Bussen
   

  Vi besøgte den 1000 år gamle by Quedlinburg, som ligger i det tidligere DDR, hvor vi gik rundt i de brolagte gader med mange rigtig flotte bindingsværkshuse. Byen står under Unesco-beskyttelse som bevaringsværdig. Vi beundrede Rådhuset, “Die alte Börse”, kirker og mange historiske bygninger omkring markedet, der står flot og velholdt i deres oprindelige stil.  Højt over byen på Slotsbjerget ses det trefløjede slot fra det 16. - 18. århundrede, som vi dog desværre ikke kom op til, men vi kunne se bygningen ned fra parkeringspladsen.

   
  I Quedlinburg Man kan lige skimte slottet mellem træerne
   

  Der er nogle hyggelige cafeer og forretninger i byen og efter en forfriskning kunne vi lige nå at handle lidt, inden vi mødtes ved bussen og forsatte turen til det 150 m højt beliggende Thale, der ligger i det nordlige Harzen og sydvestlig fra Quedlinburg og er mest berømt for sin 454 m højt beliggende “Hexentanzplatz” med et “Bjergteater”, en dyrepark og selvfølgelig en restaurant.

  Der "Heksentanzplatz” viser flere hekseskulpturer med et gyselig syn og minder om gamle saga, hvorefter heksene i Walpurgisnatten rider på koste til Brocken, som vi kalder Bloksbjerg, for at fejre feste for djævelen. Denne tradition mindes og fejres hvert år den 30. april i Hahnenklee. Overalt står der boder med souvenirs af hekser og trolde - og de findes faktisk alle steder hvor vi kommer hen i Harzen, og det er nok deres største turistattraktion for denne region.
   
  "Hexentanzplatz "
   

  Heroppe fra har man den flotteste udsigt over Harzen og “Rosstrappen”, som ligger på den anden side af en dyb slugt.

    <- Forrige side Næste side ->
  Copyright © 2007 - 2022 Andrewscom