Tursejlads og rejser
som livsstil

  Aktivitetskalender
  Markedsplads
 
  Forum
  Kontakt
 
  Forside
  Søgeportal
  Gæstebog
  Fotoalbum
  Her og Nu
  Islandsrejsen
  Spanien 2012
  Spanien 2013
  Spanien 2014
  Bustur til Harzen
  Rüdesheim/Rhinen
  Limfjorden
  Rügen
  Fra båd til båd
  Sjælland rundt
  Kieler Kanal/Ejder
  Slien
  Århusbugten
  Odense og Korsør
  Mariager Fjord
  I det Sydfynske Øhav
  Sommer 2008
  Sommer 2009
  Sommer 2010
 
 • Forside
 •  
 • Forårstur til Assens/Bågø
 •  
 • Assens/Bågø side 2
 •  
 • Assens/Bågø side 3
 •  
 • Sommertur: Drejø/Marstal
 •  
 • Drejø og Marstal side 2
 •  
 • Heiligenhafen
 •  
 • Heiligenhafen side 2
 •  
 • Heiligenhafen side 3
 •  
 • Heiligenhafen side 4
 •  
 • Heiligenhafen side 5
 •  
 • Kappeln
 •  
 • Kappeln/Sønderborg
 •  
 • I Sønderborg
 •  
 • Årøsund/Haderslev
 •  
 • Efterårstur Middelfart/Årø
 •  
 • Eftertanker
 •   Sommer 2011
    Sommer 2012
    Test
   
  Login | Tilmeld Kappeln/Sønderborg  
    <- Forrige side Næste side ->

  Torsdag, den 8. juli 2010

  Skyet med sol imellem, svag vind fra S/SV – meget varmt og trykkende.

   

  Erwin har kastet op hele natten igennem, føler sig meget dårligt og svimmel her til morgen og kan ikke komme op af skibet. Vi drøfter situationen og spekulerer om årsagen til hans tilstand – for meget fisk, bakterier i maden, dehydrering eller den trykkende varme? Vi kan i hvert fald ikke bare vente, om det bliver bedre af sig selv, det kunne jo også være noget alvorligt. Jeg går op og snakker med havnemesteren, der vil bestille en ambulance. Da jeg dog stadig tror på en maveinfektion og ikke vil lave sådan en opstandelse på havnen, kommer han i tanke om en læge, der har behandlet hans far i en akut situation, og som han mener at kunne få til at komme på skibet. Ham ringer han til og kan så sige til mig, at lægen kommer ned til os kl. 12.30. Så fortæller han mig, at han ellers i en sådan situation altid bestiller en redningsvogn for at få den hurtigst mulige afklaring.

   

  Lægen dr. med. Jan Braun kommer præcis og kan efter en grundig undersøgelse heldigvis udelukke de meget alvorlige ting. Han giver Erwin en indsprøjtning mod den modbydelige svimmelhed og mod kvalme og udskriver en recept på dråber, som skal bringe maven i orden igen. Han beder mig komme op i hans konsultation i morgen for at give besked om, hvordan det går og ordne formaliteterne med hans sekretær. Han snakker lidt endnu om skibet og om at sejle og at Erwin helst skal blive så længe i havn, til han virkelig er OK igen.

  Jeg går kun op i byen efter medicin og opholder mig ellers på skibet og holder øje med min patient. Efter et par timer får Erwin det så lidt bedre, men selv om han er stadig svimmel, så kan han dog heldigvis komme op i cockpittet og i frisk luft, da det er meget trykkende nede i båden.

  Jeg laver en lille portion havregrød til ham om aftenen og han får efterhånden noget væske, som han heldigvis beholder i sig.

  Om aftenen sidder vi så igen i cockpittet og kan slappe af efter den noget turbulente dag. Så dukker det store fragtskib op igen og sejler tæt forbi os og under broen. Det ser meget voldsomt ud, og lystsejlerne opfordres over højtaler fra broen om at respektere skibets signaler og holde sig på behørig afstand. Der bliver dog ingen dramatik og det store skib sejler langsomt igennem efterfulgt af sejlerne.

   
   
   
   

  Fredag, den 9. juli 2010

  Let skyet og diset, sol, svag vind fra S/SØ, meget varmt.
   
  Efter morgenkaffen – Erwin spiser lidt havregrød – går jeg op til lægens konsultation bevæbnet med både det gule og det blå sygesikringskort for at ordne lægebesøget fra i går. Sekretæren noterer sig, at Erwin har fået det bedre, og så kommer vi til formaliteterne. Ligesom apotekeren i går er hun ikke meget for selv at ordne det med sygeforsikringen, da de næsten hver gang kan se ”langt efter pengene”, selv om de sender masser af formularer ind. Hun ser helst, at jeg betaler regningen og selv ordner det senere med forsikringen. Det havde jeg ikke regnet med, så jeg må tilbage til skibet efter flere euro. Imens vil hun skrive regningen, der overraskende kun beløber sig til 46,48 € for besøg på skibet, behandling og indsprøjtning for ”Gastro-Enteritis”.

  Undervejs til skibet handler jeg lidt endnu. Det hele har nu ikke taget så lang tid.

   

  Vi har drøftet, hvordan vi vil fortsætte og beslutter for en sikkerheds skyld at sejle til Sønderborg og afvente der, til Erwin er helt rask igen, da han stadig bliver svimmel. Derfra vil det være lettere at komme hjem eller i behandling i en fart, hvis det skulle blive nødvendigt – vi er jo desværre ikke så kras mere. Jeg indløser depositum for nøglen hos havnemesteren og takker ham endnu engang for hans omsorgsfulde takling af situationen.

   

  Afg. Kappeln                      kl. 10.05

  Ank. Sønderborg               kl. 14.10

   

  Lidt vemodigt sejler vi forbi Maasholm, som vi nu springer over. Det er dejlig frisk ud på vandet, mens vi stille sejler afsted for genua og motoren i lidt over tomgang. Vi er næsten sikre på, at vi på afstand kan se Finn og Gunhild fra HSF sejle i nærheden af Schleimünde. I Sønderborg møder vi Lis og Vagn med stor gensynsglæde fra begge sider og der skal snakkes meget om de sidste 14 dage. De to havde problemer med at skaffe tre nye batterier af samme slags til Svanen, der på grund af varmen havde opgivet gejsten. Med meget postyr og hjælp fra flere sider lykkedes det først efter flere dage. Efter et par dage i Flensborg er de nu tilbage i Sønderborg.

  For første gang i år kan vi bade fra stranden. Vandet har nu lige den rigtige temperatur – frisk men alligevel så lunt, at man ikke kommer så hurtigt til at fryse. Mens Erwin går hurtigt op igen, tager jeg mig en god svømmetur – det har jeg savnet længe! Derefter slapper vi af på Kirmar under solsejlet – det er næsten for varmt!!

   

  Aftensmaden består af koteletter med tomatsalat og kartofler. Erwin må dog sige pas midt i maden – det er ikke så godt endnu.

   

  Havnepenge:                                 125,00 kr.

  Sejlet distance:                              21,50 sm

   
  Lørdag, den 10. juli 2010

  Sol, let skyet og varmt, svag skiftende vind.

   

  Erwin føler sig meget sløj igen her til morgen, så jeg må følge ham op til toilettet. Han har også fået en meget stiv nakke, som vi masserer ofte med muskelsalve, og det ser ud til, at det hjælper lidt. Vi cykler tidligt til Brugsen og handler lidt, inden det bliver alt for varmt og svømmer flere gange fra stranden for at blive kølet lidt ned – det er blevet sommer!

  Om aftenen griller vi sammen med Lis og Vagn på havnen i skyggen af nogle store træer. Her er rigtig hyggeligt med glade mennesker rundt omkring, og pladsen er meget eftertragtet. Under en aftentur på havnen møder vi Allan og Ninni fra HSF på gæstebroen, som er kommet hjemmefra i dag. Alt er OK i Haderslev.

  Vi sætter ikke cockpitpresenning på for natten, men beholder kun solsejlet op for at få lidt mere luft ned i kahytterne – men alligevel er der meget varmt. Jeg bliver vækket midt om natten af en mærkelig vedvarende lyd som jeg lytter til et stykke tid, inden det går op for mig, at det er køleskabet, der hele tiden prøver at starte. Vort brugsbatteri kan ikke længere trække det, selv om batteriet er fuldt opladt. I første omgang slår Erwin forbruget modstræbende om på startbatteriet – så må vi se på det i morgen.

  Havnepenge:                                 125,00 kr.

   

  Søndag, den 11. juli 2010

  Meget overskyet, det truer med regn, varm vind fra S/SV.

   

  Jeg vågner ved at solsejlet over cockpittet blafrer. Det blæser og vinden tager til i styrke og bliver efterhånden til kuling. Erwin skynder sig op og skifter solsejlet ud med presenningen. Der er tordenvarsel med kraftige vindstød over hele linjen. Vinden aftager dog efterhånden igen og bliver svag. Motoren bliver startet for at lade batterierne op. Så skal vi ud og svømme fra stranden. Erwin føler sig nu godt igen.

  Jeg skriver nogle mail til børnene, der sikkert undrer sig over, at vi stadig er i Sønderborg. Vi har nu besluttet at blive her et stykke tid. Sønderborg er en dejlig by med en flot natur, en dejlig badestrand og en  promenade ind til byen med en fantastisk udsigt. Her kan vi holde varmen ud – og ikke mindst – så har vi dejlig selskab. Om eftermiddagen hygger vi os over en drink hos Lis og Vagn og den trykkende varme sender os ud og bade igen.

  Aftensmaden består af kylling i fad med rød peberfrugt, frisk agurkesalat og flute. Hyggelig og afslappet aften på Kirmar.

  Arne og Tove fra HSF har lagt til på samme bro. De vil sejle til Slien i morgen og får lige et par tips og brochurer med på vej. Det er altid dejligt at møde nogle venner og bekendte undervejs.

   

  Havnepenge:                                 125,00 kr.

   

  Mandag, den 12. juli 2010

  Tågehorn tidlig om morgenen fra Kalkgrund Fyr og en bøje i nærheden. Tunge sorte skyer over Broager og Sønderborg truer med torden. P4-radio melder om mange tordenvejr i Sønderjylland og Trekantsområdet med masser af regn. Der bliver ikke tordenvejr her, men det blæser op fra øst til en frisk vind og så klarer det op. Det bliver meget trykkende igen, men vandet er overraskende køligt i dag, og det tager lidt tid, inden jeg kommer under.

   

  Så tager vi op til byen og handler lidt i Føtex, hvor vi løber på Lis og Vagn. Hos SAVA finder jeg en flot badedragt, der er sat 50 % ned. Den er stadig dyrt – men den sidder rigtig godt. Det er meget varmt i byen – og det vil sige noget, når det kommer fra mig! Vi skynder os tilbage til havnen og ud i de dønninger, der ruller ind på stranden – det er bare dejligt.

   

  Efter en meget sen frokost inviterer vi Lis og Vagn til en ”tordenøl”, mens skyerne langsom trækker sammen over området. Nu bliver der tordenvejr for alvor. Mens vore gæster skynder sig til Svanen et par broer længere frem for at lukke lugerne, lukker Erwin presenningen ned. Det bliver helt sort og uvejret udvikler sig med storm og kraftig regn. Jeg bliver lidt bange. Flere sejlere er blevet overrasket og kommer i havn, hvor det er vanskeligt at finde plads, mens uvejret raser i lang tid.

  Derfor består aftensmaden af brød med æg og tomat og ost, samt den jordbærgrød som jeg har kogt om formiddagen, til dessert.

   

  Den kraftige vind havde aftaget et stykke tid, men nu begynder det at blæse igen fra øst til en flot rød solnedgang.

   

  Havnepenge:                                 fri

   
  Tirsdag, den 13. juli 2010

  Diset, frisk vind fra V der aftager lidt.

   

  Det er meget køligt om formiddagen. Erwin, der skal vente på mig mens jeg handler lidt i Kvickly, sidder udenfor og klager over at han fryser!

  Finn og Gunhild er kommet tilbage fra Slien. De undrer sig over, at vi har været så længe i Sønderborg, og vi sidder på Kirmar og snakker lidt om turene. De vil måske sejle til Dyvig i morgen.

  I dag skal vi spise den lille lammesteg, som vi ikke fik i går med kartofler, rød peber og salat – hm, det smager skønt!

   

  Ved kl. 20.30 savner jeg min svømmetur og tager ud til stranden, som jeg har næsten for mig selv. Hvor er det dog dejligt at tage nogle ordentlige svømmetag langs med stranden i det klare skulderdybe vand, lægge sig om på ryggen og bare drive og kikke op til den blå himmel med kun få små hvide skyer, mens solen langsom går ned – det er næsten som at meditere! Jeg når tilbage til skibet næsten sammen med Erwin, der har taget brusebad.

   

  Havnepenge:                                 125,00 kr.

   

  Onsdag, den 14. juli 2010

  Sol, letskyet, frisk vind fra Ø.

   

  Vi vågner ved at vinden hyler i masterne. Vi cykler en tur forbi slottet og langs med havnen og op til byen, hvor udsalgsfeberen raser. Erwin finder et par smarte shorts og vi køber ind til middag m.m. Det kniber altid lidt med at få plads nok i vore cykeltasker. Erwin er ikke så meget for at cykle med rygsæk, og det kan ikke være så meget i min lille rygsæk – men på en eller anden måde går det jo altid.

  En tur i vandet inden frokost. I dag kommer der meget søgræs og tang ind med bølgerne – men vandet er dejligt – der er ingen vandmænd i år. Det bliver til en vandgang mere om eftermiddagen.

   

  Vi har for én gangs skyld købt en færdigret – græsk kyros – i Delikatessen i Føtex, der så meget lækker ud. Dertil koger jeg kartofler og små gulerødder. Desværre er retten så saltet og fyldt med smagsforstærker, at vi må kassere det meste. Det viser sig næsten altid at man er bedst tjent med tilberedning af sin mad af frisk indkøbte råvarer, selv om det kan til tider være strengt i et varmt pantry.

   

  Hygget og læst på Kirmar om aftenen, mens vinden øges og bliver til hårdt kuling om natten.

   

  Havnepenge:                                 125,00 kr.

   

  Torsdag, den 15. juli 2010

  Meget overskyet og stadig frisk vind, nu fra V-SV.

   

  Vi er ikke særlig friske efter den urolige nat, men får alligevel cyklerne i gang og cykler til Verdensende. Her overrasker vi et par af vore medlemmer over morgenkaffen ude i det fri ved sejlforeningens klubhus. Vi snakker lidt sammen og havnefogden her synes, at vi har valgt den forkerte havn, som så fører til en morsom dialog. – Herfra cykler vi op til Føtex og køber kyllingelår og salat. Jeg kan nu ikke lade være med at vrøvle lidt i Delikatessen over det næsten uspiselige mad. Slagteren vil gerne lave en frisk kyrosret til mig som erstatning, som jeg dog takker nej til. Han skulle bare have det at vide.

  Der kommer nogle byger, hvor vinden frisker meget op, men solen skinner også ind imellem. Jeg skriver nogle kort, og vi slapper af og læser. Lis og Vagn kommer forbi under en brotur, og vi får et glas vin og en god snak sammen på Kirmar.

  Dejlig dag igen.

   

  Havnepenge:                                 125,00 kr.

   

  Fredag, den 16. juli 2010

  Sol, frisk vind fra SØ.

   

  Vandet er lidt grumset p.g.a. blæsten og det flyder med tang omkring os, mens vi er ude og svømme her om formiddagen. Vi skubber det bare til side, og så er det alligevel dejligt. Vi har aftalt at mødes med Lis og Vagn ved Restaurant Keiro til et stjerneskud og en øl. De to har prøvet det før og anbefalet det varmt. Vi finder et bord på fortovet og bestiller, og mens vi venter på maden – det tager et godt stykke tid – hygger vi os og nipper til vores øl indtil tjeneren kommer med hele herligheden: sprødt franskbrød med fiskefilet, laks, rejer, citron og grønt og med en rigtig god dressing. Det er et helt måltid og smager bare dejligt.  Mens Lis og Vagn går på indkøb bagefter, cykler vi ned til havnen. Foran slottet ankommer en hel konvøj skibe fra den Kgl. Yachtclub, der har flaget over top og takkel. Det ser meget festligt ud, og vi undrer os over, at alle kan finde plads. Erwin kommer i snak med en ”Rasmus”-sejler – og de er hurtigt på bølgelængde.

   
  Sejler-konvoj fra Kongelige Yachtclub
   

  Ude at svømme igen om eftermiddagen. Vi er stadig mæt fra frokosten, og så spiser vi kun et stykke brød med et spejlæg og tomat om aftenen. Det bliver en dejlig aften igen, hvor vi hygger os med et glas vin i cockpittet. Jeg kan efterhånden mærke virkningen af afslapning, varme og svømning i det lune saltvand i alle mine ellers så ømme muskler – sådan kunne det godt blive ved!

  Havnepenge:                                 125,00 kr.

    <- Forrige side Næste side ->
  Copyright © 2007 - 2023 Andrewscom