Tursejlads og rejser
som livsstil

  Aktivitetskalender
  Markedsplads
 
  Forum
  Kontakt
 
  Forside
  Søgeportal
  Gæstebog
  Fotoalbum
  Her og Nu
  Islandsrejsen
  Spanien 2012
  Spanien 2013
  Spanien 2014
  Bustur til Harzen
  Rüdesheim/Rhinen
  Limfjorden
  Rügen
  Fra båd til båd
  Sjælland rundt
  Kieler Kanal/Ejder
  Slien
  Århusbugten
  Odense og Korsør
  Mariager Fjord
  I det Sydfynske Øhav
  Sommer 2008
  Sommer 2009
  Sommer 2010
 
 • Forside
 •  
 • Forårstur til Assens/Bågø
 •  
 • Assens/Bågø side 2
 •  
 • Assens/Bågø side 3
 •  
 • Sommertur: Drejø/Marstal
 •  
 • Drejø og Marstal side 2
 •  
 • Heiligenhafen
 •  
 • Heiligenhafen side 2
 •  
 • Heiligenhafen side 3
 •  
 • Heiligenhafen side 4
 •  
 • Heiligenhafen side 5
 •  
 • Kappeln
 •  
 • Kappeln/Sønderborg
 •  
 • I Sønderborg
 •  
 • Årøsund/Haderslev
 •  
 • Efterårstur Middelfart/Årø
 •  
 • Eftertanker
 •   Sommer 2011
    Sommer 2012
    Test
   
  Login | Tilmeld Kappeln  
    <- Forrige side Næste side ->

  Fredag, den 2. juli 2010

  Sol mellem skyer, jævn vind fra SØ.

   

  Afg. Heiligenhafen             kl.   7.35

  Ank. Kappeln                    kl. 15.30

   

  Jeg har lidt hjertebanken, mens vi sejler ud af havnen. Men så begynder den vandte rutine med fendere og fortøjningerne, en drink med ønsket om en god tur – og så er vi på vej. Vi har valgt at tage kursen mod Slien, da Erwin gerne vil tage en afslapper et par dage i Kappeln, inden vi bestemmer os, hvordan vi fortsætter turen. Den er jeg gerne med på.

  Kl. 8.35 passerer anduvning Iso 4 s med kurs over Kieler Bugt. Det blæser ikke så meget herude som i havnen. Med genua rullet ud og motor til hjælp går det fint derudad. Men en stor sort sky trækker sig sammen omkring solen bag ved os og forfølger os i lang tid. Det bliver diset og vinden aftager og lægger sig til sidst helt, men skifter så hele vejen rundt og tilbage igen, sådan at vores vindex drejer som en snurretop. Erwin ruller genuaen næsten helt ind og beholder kun en lille trekant til støtte. Sådan sejler vi et stykke tid gennem nogle konfuse dønninger til vinden går om i syd. Den sorte sky går i opløsning, efterfulgt af et lettet suk fra mig. Det lange stræk er lidt trivielt, da vi ikke kan se meget af kysten på grund af varmedisen der ligger over vandet. Vi ser flere store skibe på vej til og fra Kielerkanalen, men kun et skib fra Küstenwache krydser vores kurs i nærheden af Kiel Fyr. Efterhånden møder vi flere sejl- og motorbåde og vi passerer et par flotte veteranskibe der sejler for fulde sejl. Vinden tager lidt til og lægger sig nu fast til at blæse fra NØ, genua kommer helt ud igen og vi får en fin tur til Schleimünde. Vi er efterhånden jo næsten hjem i Slien og Kappeln, hvor vi finder en god plads i byhavnen. Kirmar klares op og vi melder os hos den flinke havnefoged og får en nøgle til WC og bad udleveret. Godt tilfreds med, at vi nåede endnu at komme til Heiligenhafen, slapper vi af med en kop kaffe på Kirmar.

   
  Det var ret dyrt at gå på Internet i Heiligenhafen. Her er det med i havnetaksten, og jeg glæder mig til at se, hvilke mails der ligger på computeren. Men man skal have lidt tålmodighed, da serveren er placeret på taget af det ikke særligt høje havnekontor. Får man en stor sejl- eller motorbåd som nabo, kan det godt forstyrre forbindelsen. Havnefogden snakkede allerede sidste år om, at dette skulle ændres, men det er ikke sket endnu. Ind imellem får jeg dog læst og skrevet nogle mail og får også en telefonforbindelse over Skipe.

  Senere går vi en lille tur langs havnen og spiser sigøjner-snitsel med pommes og salat på en fortovsrestaurant. Aftenen slutter i cockpittet på Kirmar over en kop kaffe med den dejlige udsigt over Slien.

   

  Havnepenge:                                 15,00 €,   Depositum 10,00 €

  Sejlet distance:                            46,60 sm

   

  Lørdag, den 3. juli 2010

  Sol, vind fra syd skiftende til øst og tilbage til syd igen.

   
  Det er så varmt at sveden driver af os. Selv om vi har længtes så meget efter sommervejr – det er næsten for varmt til at man kan foretage sig ret meget. Med middagstid begynder det at blæse, og det hjælper noget. Det er altid interessant at se de mange både sejle til og fra broen – alle de forskellige størrelser og typer, og der passerer flere store hollandske sejlskibe med unge mennesker om bord. Selvfølgelig spiser vi Fischbrötchen hos Fød efter vi har handlet ind til weekenden og travet rundt i byen. Vi køber også en står portion jordbær, som vi vil spise til aften i stedet for varm mad. Til gengæld går der også en masse drikkelse til i varmen.

  Det er en rigtig sommeraften, hvor vi hygger os i cockpittet med en flaske rødvin til efter kl. 23. Det bliver dog tordenvejr om natten med heftige regnbyger og nogen blæst, hvorefter vinden, der har skiftet retning ofte i dag, drejer mod NV.

   

  Havnepenge:                                 15,00 €

   

  Søndag, den 4. juli 2010

  Skyet, senere opklaring og sol, vind i NV, senere i V og SV.
   
  Udsigt fra Arnis til Kappeln
   

  Det er varmt igen. Men vi cykler vores obligatoriske tur til Arnis, og det føles dejligt med fartvinden undervejs. Kiosken i nærheden af skibsværftet hvor vi altid spiste en Fischbrötchen til frokost, er nu overraskende nedlagt. Vi nyder som altid den idylliske tur gennem Arnis og langs med Slien, der er fri for travlhed og larm. På tilbagevejen rammer Erwin et hul i den efterhånden meget ujævne sti og styrter med cyklen ind i en brakmark. Heldigvis slår han sig ikke. Stien trænger til vedligeholdelse.

  Tilbage i Kappeln spiser vi vores Fischbrötchen hos Fød, der er meget lækker og en dejlig kold øl gør underværker efter turen.

  Mens vi slapper af på Kirmar med en kop kaffe, får vi ny nabo. Et stort sejlskib fra Kiel med sejllærer og seks unge elever lægger til med agterskibet til molen. Det går stille og problemløs for sig trods den på dette tidspunkt kraftige strøm – de kan deres kram!

  Efter Erwins ønske består middagen af kyllingelår med kartofler og salat, samt jordbær til en kop kaffe. Det lykkes at snakke med Kirsten i Spanien over Skype. De nyder alle deres ferie og har det godt.

   

  God dag og hyggelig aften.

   

  Havnepenge:                                 15,00 €

   

  Mandag, den 5. juli 2010

  Sol mellem mange skyer, lidt regn, svag vind fra S/SV.

   

  Vi traver lidt rundt op i byen og handler et par ting. Så var det mening at vi ville cykle en tur, men bliver lidt energiforladt hængende på skibet, læser og iagttager trafikken når broen åbner. Der kommer flere danske både igennem nu. Hen imod aften sejler en stor fragter tæt forbi os på vej ud af Slien. 

   
  Stor fragter under sorte skyer
   

  For at afslutte den dovne dag på manér går vi ud at spise. Det har regnet lidt, og på havnen er alle tørre pladser med parasol optaget, så vi lander på Arnis Sejlclubs restaurant på den anden side af broen.  Erwin bestiller en Fischplatte mit Bratkartoffeln og jeg Hähnchenspiess mit Mango und Reis. Dejlig mad! Desserten består af jordbær, som vi får senere på Kirmar. Trods truende skyer holder det nu tørt.

  Dejlig dag igen!

   

  Havnepenge:                                 15,00 €

   

  Tirsdag, den 6. juli 2010

  Lidt sol om morgenen, hurtigt overskyet og regnbyger, frisk vind fra S.

   

  I løbet af formiddagen klarer det op samtidig med, at vinden drejer til NV og frisker op, og så cykler vi langs med havnen til Marinebutikken, da vores vandhane i toilettet er begyndt stadig at dryppe, efter vi har lukket for vandhanen. De har dog ikke den type vandhane, som vi skal bruge. Vi kikker lidt på de andre lystbådehavne langs Slien og cykler så ud af Kappeln til vi er ude ved hovedvejen. Hvor skal vi nu hen? På den anden side af hovedvejen står et vejskilt til ”Wassermühle”. Vi havde ikke hørt før, at der skulle være en vandmølle i nærheden af Kappeln, men det må vi undersøge. Det går ned af bakken gennem skoven ”Westerholz” til et meget idyllisk sted. Men en vandmølle kan vi ikke finde. Der står et fint gammel hus og et beboelseshus med ferielejligheder, betegnet som ”Mühle 1” og ”Mühle 2”. Vi spørger en beboer og får at vide, at selve vandmøllen er blevet nedlagt for ca. 100 år siden og hele området solgt, men at man har bibeholdt navnet. Et kik på internettet afslører senere, at vandmøllen havde en meget lang historie der går tilbage i det 17. århundrede. Men vi skal nu op ad den lange bakke igen, der snor sig igennem en herlig løvskov, der spender skygge og dejlig frisk luft. I udkanten af byen besøger vi det store Edeka-marked og handler lidt. Store sorte skyer trækker op igen, men det holder dog tørvejr. Tilbage på Kirmar dovner vi i cockpittet. Er det mon det noget trykkende vejr der påvirker os, eller har vi skudt alt krudt af i Heiligenhafen?

   

  Til aftensmad får vi brunkartofler med løg, rød peber og spejlæg – og selvfølgelig jordbær til kaffen.

   

  Havnepenge:                                 15,00 €

   

  Onsdag, den 7. juli 2010

  Sol, senere skyet, opklaring – skiftevis hele dagen, let til jævn vind fra SV.

   

  Erwin føler sig ikke godt tilpas i dag. Vi ville ellers være cyklet til Olpenitz på den modsatte side af Schleimünde, hvor der skal bygges en Mega-Marina med tilhørende ferieby. Hele projektet har længe været omstridt, og vi er selv også bange for, at den unikke natur omkring Schleimünde og Maasholm vil tage skade.  Det ville også være en skam, hvis det går ud over de hyggelige små havne og byer i Slien. Vi er også spændt på, om der bliver muligt at man under dårlige vejrbetingelser vil kunne sejle ud fra Olpenitz Havn direkte ind i Slien, hvor man også kan sejle i dårligt vejr, uden at skulle igennem de store bølger, der vælter ind mod kysten ved kraftig østenvind.

  Jeg går alene en tur rundt om i byen og siger farvel til Kappeln for denne gang, handler lidt og går så tilbage til Kirmar for at se, om Erwin har fået det bedre. Da han stadig er sløj, bliver det ikke noget med turen til Olpenitz. Mens vi sidder i cockpittet, suser der pludselig en meget kraftig hvirvelvind over Slien foran os, der får en stor sejlbåd uden sejlføring midt i farvandet til at krænge hårdt over. Det varer måske 20 til 30 sekunder, så er det forbi. Det er mærkeligt ved blå himmel med kun enkelte små cumulusskyer.

  Erwin pakker cyklerne ned og håber at være frisk igen i morgen.

   

  Havnepenge:                                 15,00 €

   
   
    <- Forrige side Næste side ->
  Copyright © 2007 - 2023 Andrewscom