Foruden den evangeliske findes der også en katolsk kirke i Heiligenhafen, som vi dog i dag ikke kommer ud til.
Til sidst handler vi lidt ind til aftensmaden, der består i dag af omstegte kyllingelår, brasede kartofler og Reginas salat. Vi forstår ikke danskernes modvilje mod tysk kød og tyske madvarer. Kyllingelårene er ikke pumpet op, som vi så fin kalder naturelmarineret, og det kan smages. Koteletterne er sarte og saftige. Jordbærrene er mørkerøde og lige modne alle sammen og der findes ingen rådne eller skimle steder og koster 2,50 € pr. ½ kilo, mens vi betalte 30,00 kr. pr ½ kilo i Marstals Superbrugsen for en kvalitet, hvor jeg skulle skære en lille håndfuld frugtkød fra.
Om aftenen går vi en tur op til standen, hvor bølgende med hvide toppe kommer langtfra og ruller op mod kysten. Jeg sopper lidt langs med strandkanten. Vandet er ikke varmt – men heller ikke mere så koldt som jeg havde regnet med. Dagen slutter i cockpittet med en kop kaffe og en portion jordbær, hvor vi snakker om dagens begivenheder. Vi vender tanken endnu engang omkring en afstikker til Femern, men dropper den ret hurtigt, da vi under to forskellige sejlture har ligget flere dage både i Burgstaken og i Orth og har været meget omkring der.
Havnepenge: 16,00 €
Torsdag, den 1. juli 2010
Sol, vindstille, i løbet af dagen let vind fra østlige retninger.
I dag cykler vi ud til Naturcentret Grasvarder, Heiligenhafens beskyttede naturområde. Vi får at vide, at man skal tilslutte sig en føring med guide, for at få adgang til udsigtstårnet. Hele turen gennem reservatet tager dog 1½ time, det kan Erwins ben ikke klare. Vi står og snakker lidt og forklarer situationen. En praktikant får nøglen til tårnet og lov til at gå en kort tur med os gennem området. Grasvarder er allerede synsmæssigt meget interessant, da det ligner krogede landtunger, der bliver holdt sammen af en smal landtange. Disse landtunger og saltenge ligger kun lidt over vandoverfladen og kan ofte blive oversvømmet. Derfor vokser her specielle planter der kan tåle både vand og salt. Vi får fortalt, at der her ruger og raster ca. 40 arter vadefugle, ænder, svaner og gæs, og at der i oktober kan samle sig op til flere tusinde forskellige trækfugle på en dag. Nede på stranden viser hun os en rugeplads, der er særlig beskyttet med et bur af hønsetråd for at beskytte reden for rovfugle. |