Tursejlads og rejser
som livsstil

  Aktivitetskalender
  Markedsplads
 
  Forum
  Kontakt
 
  Forside
  Søgeportal
  Gæstebog
  Fotoalbum
  Her og Nu
  Islandsrejsen
  Spanien 2012
  Spanien 2013
  Spanien 2014
  Bustur til Harzen
  Rüdesheim/Rhinen
  Limfjorden
  Rügen
  Fra båd til båd
  Sjælland rundt
  Kieler Kanal/Ejder
  Slien
  Århusbugten
  Odense og Korsør
  Mariager Fjord
 
 • Forside
 •  
 • Samsø
 •  
 • Samsø 3
 •  
 • Grenaa
 •  
 • Bønnerup
 •  
 • Hadsund
 •  
 • Hobro
 •  
 • Hobro 2
 •  
 • Mariager
 •  
 • Tilbage til Grenaa
 •  
 • Ebeltoft
 •  
 • Ebeltoft 2, Hou
 •  
 • Juelsminde
 •  
 • Middelfart/Assens/hjem
 •  
 • Eftertanker
 •  
 • Logbog i øvrigt
 •  
 • Sejlplan
 •   I det Sydfynske Øhav
    Sommer 2008
    Sommer 2009
    Sommer 2010
    Sommer 2011
    Sommer 2012
    Test
   
  Login | Tilmeld Logbog i øvrigt  
    <- Forrige side Næste side ->
  Torsdag, den 27. april 2006
  Kirmar blev søsat og rigget.
   
  Fredag, den 12. maj 2006 - Store bededag
  Efter en travl tid hjemme og klargøringen af båden starter vi på en ny sæson, som forhåbentlig bliver uden de store problemer.
   
  Afg. Haderslev  kl.   9.55
  Ank. Haderslev kl. 17.00

  Sejlet ud af fjorden. Fra Ørby Hage med genua til omkring Årø og tilbage. Ophold ved duc d’albe fra kl. 13.00 - 16.00.

  En fin prøvetur i godt vejr.

  Lørdag, den 3. juni 2006
  Skyet, diset, jævn vind fra V/NV
   
  Afg. Haderslev  kl. 10.10
  Ank. Assens    kl. 13.45
   
  Sejlet med genua fra fjordmundingen. Det regner lidt ind imellem, ellers er det en fin tur. Det blæser op, mens vi lægger til ved gæstebroen, og vi kunne godt bruge en hjælpende hånd. Men vi klarer det lige. Sejleren ved siden af siger, at vi jo bare skulle have ringet, at vi kom....

  Det er meget koldt her i Assens, derfor starter Erwin oliefyret. Det hjælper også ret hurtigt på hyggen både under kalechen og i salonen. Mens det blæser op til hård vind, gynger vi meget, men der var ikke en fri plads til os længere ind i havnen, hvor vi ellers plejer at ligge ved Baldis bro. Efter en tur op i byen og rundt på havnen er vi meget trætte (vi har nok haft for travlt i den sidste tid) og slapper af på Kirmar.

  Det bliver en urolig nat.

  Havnepenge       105,00 kr
  Sejlet distance:     17,8 sm
   
  Søndag, den 4. juni 2006 og Pinsedag
  Pinsesolen danser, men det blæser hårdt og koldt fra N/NV.
  Havnedag.
   
  I havnens maritime forretning finder vi et nyt lille ur til cockpittet. Den bare plet fra det kasserede ur bliver så dækket igen. Vi håber, at det nye ur holder lidt længere end det gamle.

  På havnen møder vi om eftermiddagen Larsens, der efterhånden er 84 og 81 år gamle. Selv om de ikke har det så godt med helbredet, er de ved god mod. Vi tager dem med over på Kirmar, selv om Kæthe ikke tror at hun kan på grund af hendes dårlige knæ. Men med Erwins og Svend Åges hjælp bliver hun placeret i cockpittet, hvor vi snakker hyggelig sammen. De har da overvejet at sælge skibet, men ikke besluttet sig. Selv om de ikke sejler mere, så har de dog fornøjelsen af at være på skibet i havnen. Men skibet skal også vedligeholdes. Vi kan godt forstå, at det er svært at tage en beslutning.

  Vinden er nu V/NV og bidende koldt. Jeg håber, at vi ikke bliver forkølet. Men en brotur skal der nu til. Flere af HSF's medlemmer har også fundet vejen til Assens og vi fryser alle med anstand.

  Vinden drejer senere mod V, og masten "dirrer".

  En god festmiddag med Lamme-culotte, kartofler og salat samt rødvin sætter punktum på en god dag.

  Havnepenge 105,00 kr

  Mandag, den 5. juni 2006. 2. pinsedag, grundlovsdag og farsdag!
  Sol, let skyet, let V/NV vind.
   
  Afg. Assens        kl.   9.55
  Ank. Haderslev kl. 13.50
   
  Sejler med genua og krydser nogle gange. Ud for Linderum bliver der havblik og vi starter maskinen. I fjorden tager vinden til igen fra skiftende retninger, og det bliver overskyet. Det er knap så koldt som de sidste par dage. Det er godt i solen, hvor der er læ.
  Fin tur.
   
  Sejlet distance: 18,6 sm
   
  Torsdag, den 15. juni 2006
  Sol, let vind fra Ø.

  I dag starter vi på sommerturen, der er planlagt til at omfatte Mecklenburg Vorpommern med Wismar, Poel, Warnemünde, Rostock, Fehmarn og meget mere. Alt er planlagt og ruten er plottet ind.

  Afg. Haderslev kl. 12.50

  Det bliver en fin tur de første timer for motor, mens vi efterhånden kommer i tanker om forskellige ting, som vi har glemt derhjemme. Det har været ret hektisk i de sidste dage med at få alt klaret hjemme, i haven, med pakken og klargøring af skibet, samtidig med, at der var meget varmt. Jeg ville gerne have haft en dag mere til forberedelserne, men Erwin syntes, at vi skulle afsted.
  Så nu er vi på vej mod Fynshav, hvorfra vi i morgen vil fortsætte til Bagenkop. Efterhånden bliver det mere og mere overskyet, og vinden tager til og er lige imod. Høj søgang sender sprøjtevand over skibet.

  Pumpealarmen fløjter med kort mellemrum, da vandtanken er fyldt helt op og nu skulper over i den hårde søgang. Et blik i Havnelodsen viser, at søerne står lige på havnen i Fynshav - det kan give problemer med at anløbe den, da vi umuligt kan gøre klar med fender og fortøjninger i denne søgang. I havnen er der nok ikke de store muligheder i den blæst. Ved Taksensand tager Erwin den tunge beslutning at vende skibet og sejle til Dyvig. Det bliver til godt 14 ekstra sømil, dog er det en mere behagelig sejlads, nu hvor vi har vind og sø med.

  Det er nu ikke den bedste start på en lang tur, når man skal vende om første dag! Vi skulle alligevel havde ventet en dag længere, som jeg havde ønsket det!

  Efter en lang sejltur ankommer vi til Dyvig kl. 18.55, hvor vi lige kan få stævnen ind til gæstebroen. En flink tysker hjælper til, så at vi også kan komme i land. Her er flest tyske sejlere, da tyskerne på grund af en helligdag har en forlænget weekend.

  Det bliver sent inden vi kan spise. Vejrmeldingen varsler regn og torden med kraftige vindstød for de næste dage, derfor beslutter vi os at tage til Sønderborg i morgen.

  Havnepenge    120,00 kr
  Sejlet distance:  38,4 sm
   
  Fredag, den 16. juni 2006
  Overskyet og diset, let vind fra S/SØ.

  Afg. Dyvig kl. 9.40

  Rolig tur for motor gennem den i dag vejrmæssig lidt triste Alssund. Vi ankommer ved Sønderborg bro kl. 11.45. Kl. 12.00 åbner broen, så har vi tid til at se på glasfacaderne af det nye Universitet inden vi sejler igennem og lægger til i lystbådehavnen kl. 12.20.

  Sønderborg er altid et dejligt sted at komme til, både natur- og bymæssigt. Så spadserer vi også om eftermiddagen med strandpromenaden op til byen, solen titter frem en gang imellem, og vi blander os i den livlige trafik på gågaden, ser på vinduerne og handler lidt i Føtex - efterfulgt af en god middag på Kirmar. Vi sidder længe og hygger over maden, og det bliver regnvejr, inden vi når at gå en brotur.

  Havnepenge       110,00 kr.
  Sejlet distance:    14,1 sm
   
  Lørdag, den 17. juni 2006
  Overskyet, diset, sol ind imellem, svag vind mellem S og V.

  Havnedag p.g.a. tordenvarsel.

  Det bliver til en bytur igen, hvor vi møder flere fra Sønderborg-familien på gågaden og får en hyggelig sludder og en ny lille baby at se.

  Ellers hygger vi på Kirmar og snakker på havnen. Under en længere brotur om aftenen kommer vi i snak med et tysk sejlerpar, der også sejler en Rasmus 35. Han har malet sit dæk, og det ser vældig godt ud.

  Vi lægger en ny rute til Maasholm til i morgen. Så kan vi derfra sejle videre til Bagenkop - hvis vejret tillader det.

  Havnepenge 110,00 kr

  Søndag, den 18. juni 2006
  Sol, let skyet, diset, let vind fra V/SV

  En grundig vejrmelding fra Tyskland i forbindelse med Kieler Woche melder for de næste mange dage meget ustadigt vejr med regn, torden og kraftig vind. Lige nu er det jo fint - men hvordan og hvornår kommer vi så videre? Erwin tager igen en hurtig beslutning og opgiver denne tur for i år, sejle hjem nu, vente på lidt mere stabilt vejr og sejle turen nordpå, som vi havde planlagt som alternativ. Jeg overvejer frem og tilbage, men er selvfølgelig med på den, selv om jeg som andre gange før helst ville sidde mellem to stole.

  Afg. Sønderborg kl.   9.15
  Ank. Haderslev kl. 16.10

  Vi sejler under broen kl. 9.35 og siger farvel til Sønderborg efter et par hyggelige dage her, der jo ikke har været planlagt. Det er en dejlig tur gennem Alssund, hvor vi skifter til shorts og T-shirt - Erwin kan sidde med bar overkrop. Ved kl. 12.30 på højde med Barsø frisker vinden op fra øst, og vi ruller genua ud. Vinden føles koldt - og så må vi have mere tøj på igen. Ved Årøsund skifter vinden, og så sejler vi med motor ind ad fjorden, hvor mange sejlere ligger for anker eller ved en pæl og nyder det fine sommervejr. Jeg spørger mig selv, om vi nu har gjort det rigtige med at vende om???!!! - Men det må de næste dage vise.

  Undervejs har vi prøvet mange gange at ringe til HSF for at få skiltet på vores plads vendt om på rødt, men der var ingen af medlemmerne på havnen. Man kan godt mærke, at Kedde ikke er der mere. Til vor overraskelse er pladsen dog fri.

  Sådan slutter vores planlagte tur altså allerede efter fire dage, som da også vækker forundring på havnen. Nu skal Erwin hente bilen derhjemme, og vi skal have en del sager med hjem igen - men vi har da i hvert fald haft en god weekend, og så må vi se, hvad der videre sker.

  Sejlet distance: 39,0 sm

  Onsdag, den 28. juni 2006 starter vi på Sommertur 2006

  **********
   
  Torsdag, den 31. august 2006
  Sorte skyer, frisk vind fra V.
   
  Afg. Haderslev    kl. 10.15
  Ank. Haderslev kl. 15.50 med ophold v. duc d´albe fra kl. 12.10 - 15.10

  Nu skal vi altså engang en tur ud ad fjorden! Vi kan næsten ikke fatte, at der er gået så lang tid fra vi er kommet hjem fra ferien. Regn og tordenbyger, blæst og mange andre ting og aftaler er kommet imellem. Det er dejligt at komme ud, selv om vejret ikke er det bedste - men det er læ her ved djævleøen.

  Sejlet distance: 14,7 sm
   
  Lørdag, den 9. september 2006
  Overskyet, jævn vind fra V/NV med lidt opklaring ved middagstid.
   
  Afg. Haderslev  kl. 11.30
  Ank. Assens    kl. 14.30

  Vi tager nogle billeder i fjorden af en af HSF’s medlemmer, der sejler en flot lille gaffelrigger, der er blevet fin sat i stand.

   

   
   

  Fin tur for genua - dejligt at være ud at sejle igen. Der er ikke nogen gæster ved gæstebroen, som er allerede svinet til af mågerne. Mødes med Vagn og Lis, går tur og hygger os sammen og fortæller om hver sin sommertur.

  Havnepenge    105,00 kr.
  Sejlet distance:  15,7 sm
   
  Søndag, den 10. september 2006
  Først overskyet og vindstille. Fra middagstid sol og svag vind fra SØ/SV.
   
  Afg. Assens kl. 15.00
  Ank. Baagø  kl. 15.50

  Gået tur, set til frilandsgrisene og hygget på skibene.

  Havnepenge    85,00 kr.
  Sejlet distance: 4,0 sm
   
  Mandag, den 11. september 2006
  Solskin, let vind fra S/SØ 3-8 msek.
   
  Afg. Baagø   kl. 11.35
  Ank. Årø      kl. 12.45

  Fin lille tur for genua. Vi får plads ved flydebroen, hvor det er svært at lægge til p.g.a. vinden, der har frisket op undervejs. Vagn og Lis hjælper til.

  Hygget på Kirmar. Købt ål hos Sven Arne til en dejlig middag. Som sædvanlig aftentur til fyrtårnet.

  Havnepenge     115,00 kr.
  Sejlet distance:    5,0 sm
   
  Tirsdag, den 12. september 2006
  Solskin, let til jævn vind fra S/SØ.
  Havnedag
   
  Jeg "staver" en tur langs stranden, senere går Erwin og jeg en tur gennem byen, hvor der er ujævn og opgravet mange steder, da der laves kloak.
  Køber røget laks hos Svend Arne i hans lille butik, som vi har i anden erindring. Men fisken smager godt.

  Dejlig dag og aften.

  Havnepenge 115,00 kr.

   

   
  "Svanen" på Årø Solnedgang på Årø Solen blænder
   
  Onsdag, den 13. september 2006
  Solskin, let/jævn vind fra S/SØ, dejlig morgen.
   
  Afg. Årø         kl. 10.55
  Ank. Årøsund kl. 11.15

  Kort og "farefuld" tur over sundet. God plads med stævnen i vinden i Årøsund havn.

  Vi traver sammen med Vagn og Lis gennem Sundparken, hvor vores datter er interesseret i et hus. Vi finder alle huse, som Erwin har bygget i sin tid, og de ser godt ud alle sammen endnu.

  Om aftenen spiser vi middag sammen med Vagn og Lis på "Fiskerhytten". Her møder vi Maria og Bent sammen med "Nordmændene", der er på besøg.

  God dag og hyggelig aften på Erwins fødselsdag.

  Der hænger en kuvert på rælingen til havnepengene.

  Havnepenge     110,00 kr.
  Sejlet distance:    0,90 sm
   
  Torsdag, den 14. september 2006
  Sol, svag vind fra Ø/SØ
  Havnedag

  Gået en tur langs stranden sammen med Vagn og Lis. Mødes med Kirsten og Kevin og ser på huset i Sundparken. Frokost på Kirmar, så vore børne hjem

  Hygget på Kirmar med Johan og Hilda fra Vestvind, hvis båd ligger i Årøsund.

  Heine og Lilian kommer med deres Nauticat fra Middelfart og griller sammen med Vagn og Lis på havnen, mens vi spiser middag på Kirmar. Bagefter mødes vi alle sammen på Kirmar til en hyggelig og lystig aften.

  En rigtig god dag i Årøsund.

  Havnepenge 110,00

  Fredag, den 15. september 2006
  Sol, frisk vind fra Ø/NØ.
   
  Afg. Årøsund      kl.  9.50
  Ank. Haderslev kl. 11.40
   
  Afsked med vore venner fra Middelfart.
  Fin tur ind ad fjorden. Ved Djævleøen drejer vinden til SØ og frisker meget op.

  Det var en dejlig og afslappende uge sammen med Vagn og Lis.

  Sejler distance: 9,8 sm
   
  Tirsdag, den 10. oktober 2006
  Diset, skyet, svag vind fra V.

  Lille efterårstur gennem fjorden, hvor vi får mange fiskehejre at se. Og så er det slut for i år! En god sejlsæson er forbi!

  Sejler distance: 14,2 sm

   
  Torsdag, den 12. oktober 2006
  Kirmar kommer op på land.
   
  Fiskehejre i fjorden
   
    <- Forrige side Næste side ->
  Copyright © 2007 - 2023 Andrewscom