Tursejlads og rejser
som livsstil

  Aktivitetskalender
  Markedsplads
 
  Forum
  Kontakt
 
  Forside
  Søgeportal
  Gæstebog
  Fotoalbum
  Her og Nu
  Islandsrejsen
  Spanien 2012
  Spanien 2013
  Spanien 2014
  Bustur til Harzen
  Rüdesheim/Rhinen
  Limfjorden
  Rügen
  Fra båd til båd
  Sjælland rundt
  Kieler Kanal/Ejder
  Slien
  Århusbugten
  Odense og Korsør
 
 • Forside
 •  
 • Fra Haderslev til Odense
 •  
 • I Odense
 •  
 • Kerteminde
 •  
 • Korsør
 •  
 • Korsør 2
 •  
 • Nyborg
 •  
 • Lundeborg, Rudkøbing
 •  
 • Avernakø, Assens, hjem
 •  
 • Eftertanker
 •  
 • Logbog i øvrigt
 •   Mariager Fjord
    I det Sydfynske Øhav
    Sommer 2008
    Sommer 2009
    Sommer 2010
    Sommer 2011
    Sommer 2012
    Test
   
  Login | Tilmeld Lundeborg, Rudkøbing  
    <- Forrige side Næste side ->
  Onsdag, den 4. august 2004
  Skyer med sol imellem, svag vind fra V.
   
  Afg. Nyborg kl. 9.35
  Ank. Lundeborg kl. 11.35

  Det bliver en kort men fin tur langs Fyns kyst gennem det let krusede og glitrende vand.

  Vi er spændt på Lundeborgs nye havn, men må desværre erkende, at den ikke er særlig hensigtsmæssig anlagt, man skulle tro, at den er opstået ved et tegnebræt ud fra en cirkel, hvor man har tegnet et stort antal bådspladser ind, uden at nogle sagkyndige folk har været indblandet i det. Nogle til småbåde og joller anlagte bassiner er der hverken til at komme ind eller ud af. - Og den har kostet 10 mill. kroner og må ikke ændres de første 10 år. Havnemesteren, der jo er uden skyld i det, må lægge øre til mange kritiske og spydige bemærkninger i sommerens løb.
  Vi søger altså tilbage til Fiskerihavnen og finder heldigvis sammen med Svanen et par frie pladser der, men her er meget støj og trafiklarm.

  En lille cykeltur omkring Lundeborg er en god oplevelse i fin natur og med dejlig udsigt over vandet til Langeland. Øst for havnen er en god badestrand, hvor vi et par gange får et forfriskende bad.

  Det bliver en fin aften, hvor vi sammen med Vagn og Lis går rundt og diskuterer den meget flotte, med gode solide materialer anlagte - men noget mislykkede lystbådehavn.

  Havnepenge: 95,00 kr.
  Distance:        12,00 sm
   
  Kirmar på ferie
  (Foto: Lis)
   
  Torsdag, den 5. august 2004
  Sol, diset, let vind fra SØ.
   
  Afg. Lundeborg kl. 9.15
  Ank. Rudkøbing kl. 13.30

  Vi sejler først for genua, men må senere tage motoren til, da der står en stærk østgående strøm mellem Tåsinge og Langeland. Vi nyder det dejlige vejr og den fine udsigt mellem Fyn, Thurø, Tåsinge og Langeland - en sejltur, som man kan ønske det. Desværre afbrændes der halm igen på kysterne, som vi også havde oplevet det før ved den tid, men røgen når ikke ud til os i dag.

  Lige mens vi sejler ind i havnen, møder vi vore venner fra Haderslev på SØS for fulde sejl. Vi når lige at vinke til hinanden, så er de væk som et lyn i den kraftige for dem medløbende strøm.

  Vores gode stemning bliver sat på prøve, da vandpumpen strejker igen, men ved at rykke  ledningen lidt frem og tilbage kommer der vand igen. - Det blæser kraftigt op om eftermiddagen, mens vi går en tur op i byen - der er ingen tvivl om, at vi er kommet til Rudkøbing!!.

  Havnepenge: 125,00 kr. inkl. strøm
  Distance:          15,00 sm
   
  Fredag, den 6. august 2004
  Havnedag
  Sol og varmt, let til frisk vind fra Ø.

  Problemerne med pumpen varer ved. Erwin skifter et stykke ledning ud - så kører den igen.

  Yasmin har fødselsdag, og så ringer vi til Sdr. Stenderup. Hun havde en god fødselsdag - men alt for mange er på ferie!!

  Ingen vand til kartoflerne. Frustreret flytter Erwin køleskabet og skifter hele ledningen ud - men det hjælper ikke. Vi må altså ty til vanddunken igen. Vi søger efter Oddersborg, der er mekaniker i Rudkøbing, men det viser sig, at han er på ferie. Det bliver en sen aftensmad. Vi er trætte og skuffet. Erwin ringer til smeden på havnen - der skal nok en ny kontakt til.

  Havnepenge: 105,00 kr.

  Lørdag, den 7. august 2004
  Havnedag
  Sol og varme, let til meget frisk vind fra Ø om eftermiddagen.

  Erwin snakker med smeden, som har meget travlt, men vil prøve at skaffe en ny kontakt til pumpen. Den får vi allerede om eftermiddagen - og så er problemet løst.

  Mellem broen og lystbådehavnen ligger en bugt, hvor man kan bade og svømme fra en badebro. Her er vandet ikke dybere, end at man lige kan bunde. På grund af strømmen er vandet rent og frisk. Så det er dejligt, og vi benytter os flittig af det. Også for Lis og Vagn, som er helt vild med at komme i vandet, er det en rigtig swimming pool. Det blæser igen en hel pelikan om eftermiddagen - det er mærkeligt, men vi har jo oplevet det her i Øhavet før.

  Puh, hvor er her varmt oppe i byen, men vi skal jo handle lidt. Der er mange turister i det fine vejr og altid noget at se til.

   
  I Rudkøbing
   

  Det var ellers sådan en fin dag, men nu trækker en tyk røgsky med den stærke blæst over havnen. Vi lukker det hele, men det trækker jo bare igennem hver en sprække. Afbrændingen af halm er altså et stort svineri, særlig når det blæser sådan. Man skulle tro, at landmændene vil jage turisterne bort. Jeg bliver så forarget, at jeg ringer til politiet.: "Vi beklager meget og er virkelig kede af det, men kan desværre ikke gøre noget. Ca. 50 personer har ringet om det samme"! Én landmand har lov til at forpeste luften for et helt område!!

  Havnepenge: 105,00 kr.

  Søndag, den 8. august 2004
  Havnedag
  Sol, varme, let vind fra Ø, der igen bliver meget frisk om eftermiddagen.

  Vi traver rundt i byen, hygger på Kirmar og bader i bugten. Der er for varmt til andet. Om eftermiddagen bliver vi nødt til at flytte båden, da ejeren kommer hjem. Men nu ligger vi bedre til vinden og tæt ved badebugten.

  Vandet i hanen løber - pumpen virker - det er sol og sommer - vi bader og hygger os sammen med Vagn og Lis - hvad kan man ønske mere? Vagn og Lis har heller ikke travlt med at komme videre. Det er dejligt at sejle sammen med Lis og Vagn. Vi kan være sammen - og vi kan være hver for sig, det er ingen forpligtelser, men har vi brug for hinanden, så er vi der.

  Vi hører fra andre sejlere, at Marstal og Ærø er blevet for dyre - og det er ikke til at finde ud af de nye automater. Mange sejlere føler sig snydt!! - Der skal vi ikke sejle hen i år!!

  Havnepenge: 105,00 kr.

   
   
  Aftenstemning i Rudkøbing
   
  Mandag, den 9. august 2004
  Havnedag
  Sol, varme, let vind fra Ø - som sædvanlig stærk opfriskende om eftermiddagen

  Kontrollampen til pumpen lyser ikke!!??

  Fin dag med svømmeture, bytur, solbad og hygge på havnen og Kirmar. Der kommer en SAGA 27 fra HSF - vi kender ikke meget til sejlerne, de er ret ny i foreningen, men vi får os alligevel en hyggelig snak.

  Havnepenge: fri i dag.

    <- Forrige side Næste side ->
  Copyright © 2007 - 2023 Andrewscom