Tursejlads og rejser
som livsstil

  Aktivitetskalender
  Markedsplads
 
  Forum
  Kontakt
 
  Forside
  Søgeportal
  Gæstebog
  Fotoalbum
  Her og Nu
  Islandsrejsen
  Spanien 2012
  Spanien 2013
  Spanien 2014
  Bustur til Harzen
  Rüdesheim/Rhinen
  Limfjorden
  Rügen
  Fra båd til båd
  Sjælland rundt
  Kieler Kanal/Ejder
  Slien
  Århusbugten
  Odense og Korsør
 
 • Forside
 •  
 • Fra Haderslev til Odense
 •  
 • I Odense
 •  
 • Kerteminde
 •  
 • Korsør
 •  
 • Korsør 2
 •  
 • Nyborg
 •  
 • Lundeborg, Rudkøbing
 •  
 • Avernakø, Assens, hjem
 •  
 • Eftertanker
 •  
 • Logbog i øvrigt
 •   Mariager Fjord
    I det Sydfynske Øhav
    Sommer 2008
    Sommer 2009
    Sommer 2010
    Sommer 2011
    Sommer 2012
    Test
   
  Login | Tilmeld Nyborg  
    <- Forrige side Næste side ->
  Søndag, den 1. august 2004
  Først sol, men det bliver efterhånden mere diset, og ned over Langeland ser det meget sort ud. Let vind fra NV.

  Afg. Korsør kl. 10.30

  Vi sejler over den brede skibsfartsrende efter at fire store skibe har passeret. Erwin sætter genua og det går godt med motor til hjælp i den grove søgang. Så indhenter en tæt tågebanke os bagfra. Hvor er broen blevet af?! Det er meget ubehageligt. Vi kan ikke se noget som helst. Lis og Vagn, der var tæt på med Svanen, er ikke til at se. Vi ruller genuaen ind, for hurtigt at kunne undvige, hvis det bliver nødvendigt. Vi hører kun tågehornene fra broen og fra skibene. Jeg holder udkik mens Erwin styrer, men selv om alle mine sanser er skærpet, så er det ham som først opdager, at en motorsejler kommer pludselig på tværs af os som en skygge. Dens besætning er ligeså overrasket som vi selv er, og et øjeblik efter er de væk i tågen igen. Vi er meget glad for vores kortplotter, der viser os hele tiden, at vi er på den rigtige kurs. Ved indsejlingen til Nyborg Fjord letter tågen, som om man trækker forhænget fra - også vi er lettet og kort efter ser vi - ikke langt fra os - Svanen igen. Sådan en sejlads giver hjertebanken!

  Ankomst i Nyborg kl. 11.55, hvor vi lægger til i Lystbådehavnen. Her drøfter vi først den forløbne tur over en øl med Vagn og Lis. Det er ikke særlig rart at sejle i så tæt tåge i et så stærkt trafikeret farvand. Det er rart at snakke om det, nerverne falder til ro - og så slapper vi af igen.

  Det er en del år siden at vi var i Nyborg. Først går vi en tur gennem byen, der har flere gågader, og fortsætter med besigtigelse af kirken - Vor Frue Kirke, der blev opført mellem 1388 og 1428 under Dronning Margrethe den I. Den har en meget flot gitterport fra året 1649, der oprindeligt har været indgangsdør til et gravkapel.

  Senere ser vi på alt det nybyggeri på østsiden af havnen. Det ser imponerende ud, men husene står tæt sammen. Nogle lejligheder er allerede beboet. Kan alle de lejligheder virkelig sælges? Et stort areal er stadig under klargøring.

  Havnepenge: 95,00 kr.
  Distance:        14,60 sm
   
  Gitterport Vor Frue Kirke
  (Nyborg Turistguide)
   
  Mandag, den 2. august 2004
  Havnedag
  Sol, let skyet, svag til jævn vind fra N/NØ.

  Travetur i Nyborgs gågaderne. På apoteket må jeg vente 3/4 time på nogle næsedråber! Det bliver man rigtig glad af! Frustrationen forsvinder, mens vi hygger med Vagn og Lis over en øl og drøfter vore oplevelser.

  Spadseretur om eftermiddagen til og omkring Nyborg Slot, der er grundlagt i 1170 og er i århundreder blevet brugt som bolig for Danmarks konger og et mødested, hvor styrelsen af landet blev planlagt. De fleste voldanlæg blev nedrevet, da fæstningen blev nedlagt i 1869, men et voldanlæg blev reddet. Omkring slottet ligger en flot park med tilhørende slotssø. Det bliver til en lang travetur i kønne omgivelser, inden vi kommer meget træt tilbage til havnen. Så det bliver kun til en lille brotur på havnen om aften.

  Fin dag!!

  Havnepenge: 95,00 kr.

   
  Nyborg Slot
  (Nyborg Turistguide)
   
  Tirsdag, den 3. august 2004
  Havnedag
  Sol, skyet, sol igen - svag til jævn vind fra N/NØ.

  Vi cykler til Holckenhavn Slot, der ligger lidt udenfor byen. Vejen er smal og stærk trafikeret. Her ville det være rart med en cykelsti! På højre side ligger Dyrehave Mølle på en stejl bakke. Den er meget velholdt, og her op fra har man en god udsigt over Nyborg.

  Forbi en jollehavn og fin natur når vi til slottet, der har en ret broget historie fra den til dels blev bygget mellem 1579 og 1600 og til baron Holck overtog den i 1672. Slottets navn skiftede til Holckenhavn og har nu været ejet af familien Holck i over 330 år. Den nuværende første kvindelige ejer er baronesse Christina Holck. Slottet er i dag hotel og kursuscenter med mulighed for at holde store fester. Til slottet hører et større landbrug med skov og moser, der dog er forpagtet ud. Rundvisning på slottet er kun på søndage eller efter aftale til grupper over 20 personer.

  Vi nøjes derfor med en tur i den meget fin anlagte park med græsarealer, flotte blomster og gamle træer, hvor vi til fods og på cykel følger stierne rundt om slottet. Voldgraven kunne trænge til en oprensning - ellers ligner det et helt eventyrslot.

   
  Dyrehave Mølle Holckenhavn Slot
   

  1998 sluttede i Nyborg en næsten 1000 årig færgetrafik, da man opførte broen over den på stedet 18 km brede Storebælt og skabte hermed Europas største broforbindelse. Vi vil cykle til Knuds Hoved, men der er så meget og tung trafik og alle steder vejarbejder - så vi opgiver for vores egen sikkerheds skyld. Vi kan se, at der arbejdes på cykelstier - måske en anden god gang. Gennem en lille sidegade kommer vi ned til Nyborg Fjord, hvor vi nyder udsigten over til lystbådehavnen, naturen og det dejlige vejr.

  Vi afslutter en fin dag med en god middag på Kirmar og efterfølgende aftentur omkring på havnen.

  Havnepenge: 95,00 kr.

    <- Forrige side Næste side ->
  Copyright © 2007 - 2023 Andrewscom