Tursejlads og rejser
som livsstil

  Aktivitetskalender
  Markedsplads
 
  Forum
  Kontakt
 
  Forside
  Søgeportal
  Gæstebog
  Fotoalbum
  Her og Nu
  Islandsrejsen
  Spanien 2012
  Spanien 2013
  Spanien 2014
  Bustur til Harzen
  Rüdesheim/Rhinen
  Limfjorden
  Rügen
  Fra båd til båd
  Sjælland rundt
  Kieler Kanal/Ejder
  Slien
  Århusbugten
  Odense og Korsør
 
 • Forside
 •  
 • Fra Haderslev til Odense
 •  
 • I Odense
 •  
 • Kerteminde
 •  
 • Korsør
 •  
 • Korsør 2
 •  
 • Nyborg
 •  
 • Lundeborg, Rudkøbing
 •  
 • Avernakø, Assens, hjem
 •  
 • Eftertanker
 •  
 • Logbog i øvrigt
 •   Mariager Fjord
    I det Sydfynske Øhav
    Sommer 2008
    Sommer 2009
    Sommer 2010
    Sommer 2011
    Sommer 2012
    Test
   
  Login | Tilmeld I Odense  
    <- Forrige side Næste side ->
  Fredag, den 23. juli 2004
  Havnedag. Fint vejr.

  Sammen med Lis og Vagn traver vi op til byen - og det er en lang tur! Havnen er ved at blive "terrorsikret", så man ikke kan skyde genvej men skal helt udenom.

  Odense er Danmarks 3. største by med en meget gammel historie, da den i 1988 kunne fejre sit 1000 års jubilæum. Det dokumenteres af et brev fra den tyske Kejser Otto III. Fra året 988, der bekræftede Odense som biskopsæde. Lige nu er Odense særlig berømt som fødeby for digteren Hans Chr. Andersen, hvis 200 års fødselsdag skal fejres næste år, og som gøres til en stor, næsten international begivenhed.

  Forbi den historiske Banegård og gennem Kongens Have med slottet og forbi Teatret og Fyns Kunstmuseum med den flotte indgang kommer vi til byens centrum med Rådhuset og flere andre fine gamle bygninger.

  På strøget er der mange fristende forretninger, og jeg finder lige de Ecco-sko, som jeg længe havde ledt efter, og vi handler også lidt lækkert ind til middagsmaden. På en fortovsrestaurant nyder vi en fadøl, ser på det travle og farverige liv rundt omkring og sunder os lidt efter den lange travetur, der ikke ligefrem fremmer lysten til de store besigtigelser. Lis og Vagn, der jo bor på Fyn, kender i forvejen byen ud og ind. Desuden skal vi også hele vejen tilbage.

  Vi når lige tilbage til havnen og Kirmar, da regnen styrter ned. I tordenvejr spiser vi en god lamme-culotte og slapper af med en flaske vin. Motion har vi fået nok af for i dag! Det var en fin dag, der smagte lidt af sommer.

   
  Kongens Have Odense
  (VisitOdense) 
  Odense Kunstmuseum
  (VisitOdense) 
  Odense Råshus
   
  Lørdag, den 24. juli 2004
  Havnedag.
  Det er skyet, men senere klarer det op og bliver en fin dag.

  Erwin står først op ved kl. 8.15 og opdager, at ferskvandspumpen er stået af igen. Et nærmere eftersyn efter morgenmaden viser, at der er irret slemt inde i pumpen, og en lille tap i kontakten er knækket af. I første omgang må vi have købt en vanddunke, hvad det viser sig at være meget vanskelig i havnens nærmere omkreds. Vi cykler til et par supermarkeder, materialister og tankstationer - uden held. Først da havnefogden kører Erwin til et Campingcenter, lykkes det. Havnefogedens søn, en tekniker, som lige havde sejlet en båd hjem fra Middelhavet og har hørt om vore problemer, lodder tappen på igen. Men der må være en grund mere til miseren, og mens Erwin sammen med sejleren går ledningerne igennem, finder de et stykke ledning, der er mørnet og tæret igennem. Sejleren giver ikke op, før også denne ledning er skiftet ud - og så har vi vand igen. Over en øl får vi lidt at vide om hans båd og turen over Middelhavet.

  Vi har ikke set meget af Odense endnu. I dag bliver det kun en tur omkring havnen til Næsbyhoved Skov og Voldstedet, som man stadig kan se resterne af. Slottet blev allerede ødelagt under en fejde i året 1534. Ved resterne af slotssøen ligger en Motorbådshavn, der under en viadukt har forbindelse med kanalen. Med Kanalvejen går turen tilbage til Kirmar.

  Nu håber vi som så ofte, at der ikke kommer flere problemer. God mad og drikke bøder for frustrationerne.

  Søndag, den 25. juli 2004
  Regn og byger hele dagen. Frisk vind fra V.

  Vi klæder os på efter vejret og tager sammen med Lis og Vagn bussen ind til Odense. For at få lidt at se, besøger vi Domkirken - Sct. Knuds Kirke i gotisk stil med en meget flot forgyldt trefløjet altertavle fra det 15. århundrede. Kirken har en lang bygningshistorie, der slutter med en stor restaurering i slutningen af det forrige århundrede. Kong Knud blev i 1086 dræbt i den daværende trækirke, og hans sarkofag opbevares i kirkens krypt.

  Den næste kirke er Sct. Albani, en romersk katolsk kirke fra 1908. Der bliver lige holdt en polsk gudstjeneste, derfor holder vi os i baggrunden, mens vi lytter lidt til det fremmede sprog, og forlader kirken kort efter igen. Et rigtig indtryk fik vi desværre ikke, bortset at kirken virkede ret kold med sine høje murede søjler.

   
  Domkirken Skt. Knud Odense
  (VisitOdense)
  Albani Kirke Odense
  (VisitOdense)
  Gågade Odense
  (VisitOdense)
   

  Når vi nu er i Odense må vi også se lidt omkring H.C. Andersen. Museet har vi set for år tilbage, men hans barndomshjem ligger lige i nærheden, og så ser vi på huset og de små kår i et 18 m² stort skomagerhjem med en lille baggård, hvor han boede fra han var 2 til han var 14 år. Der findes ingen mobilar fra hans drengetid eller andre personlige ting. Der er udstillet nogle gamle malerier og billeder fra det gamle Odense. - Det var hurtigt at overse.

   

   
  H.C. Andersens barndomshjem
  (VisitOdense)
  Barndomshjemmets baggård
  (VisitOdense)
  "Vores" bro i lystbådehavnen
  (MS Frem)
   

  På strøget har Magazin søndagsåbent. Her søger vi tilflugt for regnen og ser på varerne, diskuterer priserne, der forekommer os høje i forhold til andre butikker, og provianterer lidt til aftensmaden. Så mobiliserer vi de sidste kræfter og traver tilbage til Rutebilstationen. Chaufføren opdager at vi er pensionister og havde betalt fuldt pris på vejen ind til byen. Derfor må vi køre retur på samme billet.

  Selv om vi er meget trætte, bliver det en hyggelig aften på Kirmar.

    <- Forrige side Næste side ->
  Copyright © 2007 - 2023 Andrewscom