Tursejlads og rejser
som livsstil

  Aktivitetskalender
  Markedsplads
 
  Forum
  Kontakt
 
  Forside
  Søgeportal
  Gæstebog
  Fotoalbum
  Her og Nu
  Islandsrejsen
  Spanien 2012
  Spanien 2013
  Spanien 2014
  Bustur til Harzen
  Rüdesheim/Rhinen
  Limfjorden
  Rügen
  Fra båd til båd
  Sjælland rundt
  Kieler Kanal/Ejder
  Slien
  Århusbugten
  Odense og Korsør
 
  • Forside
  •  
  • Fra Haderslev til Odense
  •  
  • I Odense
  •  
  • Kerteminde
  •  
  • Korsør
  •  
  • Korsør 2
  •  
  • Nyborg
  •  
  • Lundeborg, Rudkøbing
  •  
  • Avernakø, Assens, hjem
  •  
  • Eftertanker
  •  
  • Logbog i øvrigt
  •   Mariager Fjord
      I det Sydfynske Øhav
      Sommer 2008
      Sommer 2009
      Sommer 2010
      Sommer 2011
      Sommer 2012
      Test
     
    Login | Tilmeld Fra Haderslev til Odense  
      <- Forrige side Næste side ->
    Søndag, den 18. juli 2004
    Overskyet, let vind fra SV.
    Afg. Haderslev kl. 13.45.
     
    Vi siger "farvel" til Haderslev Fjord og kl. 15.05 ruller vi genuaen ud og nyder den behagelige sejltur. Ud for Skamlingsbanken går jeg ned på toilettet og sanser en meget fugtig og tung luft - nærmest som i svømmehallen - men med en let fisket lugt. Jeg gør Erwin opmærksom på det og at der kommer kun lidt vand fra vandhanen. Jeg regner næsten med en bemærkning om, hvad jeg nu har på fornemmelsen igen -. Men mens jeg igen overtager rattet, går han ned og åbner brønden, der er fyldt med vand! Den automatiske lænsepumpe virkede ikke, og så bærer Erwin ca. 12 - 15 spande vand op og tømmer dem ud over rælingen. Jeg tror ikke mine egne øjne - det kan ikke være rigtigt! Ferskvandspumpen er kortsluttet. Hvor kommer dog alt det vand fra?

    Ank. Middelfart kl. 18.20.

    Havnepenge 110,00 kr.
    Distance:         21,30 sm
     
    Mandag, den 19. juli 2004
    Havnedag. - Det har regnet om natten. Opklaring med skyer ved middagstid.
     
    Erwin ordner ferskvandspumpen og leder efter årsagen til vandindtaget og kontrollerer ferskvandsledningerne, men vi finder ikke ud af noget. Jeg syntes nu heller ikke, at det lugtede af ferskvand. Men heldigvis går ferskvandspumpen igen!
    Vi spadserer en tur til byen og nyder en øl på gågaden, mens vi stadig drøfter mulighederne. Erwin regner ikke med, at vandet kommer udefra.

    På havnen møder vi Vagn og Lis fra Svanen. Lis og jeg havde siden sidste sommer udvekslet nogle e-mail, og jeg skrev til hende i sidste uge, at vi på grund af den ret ustadige sommer havde planer om at sejle engang til Odense Fjord og måske til Korsør, hvortil vi heller aldrig var sejlet endnu. Det viste sig pudsigt nok, at de havde planlagt at sejle til Korsør for at besøge nogle tidligere sejlervenner, der var bosat der. De vil også afsted.

    Trods alt en fin dag - og med jordbær til aftenkaffen.

    Havnepenge 110,00 kr.

    Tirsdag, den 20. juli 2004
    Skyer med sol imellem, svag vind fra Ø/SØ.
    Afg. Middelfart kl. 9.00.

    Mens vi sejler ud i Fænøsund kontrollerer Erwin lige stævnsrøret i agterkahytten. Der siver vandet ind og brønden er næsten fyldt op igen. Jeg laver en kovending og sejler ganske langsomt tilbage til havnen. Det ser ud til, at vandet kun kommer ind, når vi sejler for motor. Kl. 9.15 ligger vi ved broen igen.

    Erwin spænder den stævsrørspakdose efter, som blev påmonteret under reparationen i 2001. Da vi ikke har haft problemer med indtrængende vand før, har han ikke rørt ved den, men den må altså har givet sig med tiden. Senere får vi at vide, at den helst skal løsnes til vinter og strammes igen, inden båden søsættes.

    Kl. 10.35 forlader vi havnen igen. Vi har strømmen med os og passerer Strib fyr kl. 11.35. Der er ikke vind nok til at sætte sejl, og efter en fin tur for motor - hvor vi holder øje med stevnsrøret ind imellem - lægger vi til i Bogense kl. 13.45.

    Om eftermiddagen kommer Svanen i havn, og så har vi nogen at snakke med og drøfte problemerne.

    Vi har i årenes løb besøgt Bogense mange gange, men det er altid lige rart at komme her igen. Så går vi også nu en shopping-tur op i den lille hyggelige by. Det er sjovt for mig at have Lis med, der er lige så glad for at se på vinduer og snuse lidt i forretningerne som jeg. Og så får vi en god eftermiddag og aften sammen, selv om de nye problemer her til begyndelsen af turen irriterer os meget.

    Havnepenge: 100,00 kr.
    Distance:          20,40 sm
     
    Onsdag, den 21. juli 2004
    Havnedag. - Bygevejr og meget blæsende. Solen kikker dog igennem en gang i mellem.

    I Marinebutikken på østmolen køber vi en nye automatisk lænsepumpe, som Erwin monterer i brønden. Da han mangler en sokkel, for at få den lidt højere op, traver jeg igen til den anden side af havnen og finder da også en træplade i Byggemarkedet. Det er godt nok kun af presset træ, men holder sikkert sommeren igennem og må så skiftes ud til næste sæson. Så kommer pumpen i brug - og den virker!

    Lis og Vagn vil jo besøge nogle venner i Korsør. Vi spørger dem så, om de har lyst at sejle en tur med til Odense først, så kan vi senere følges ad rundt om Fyns hoved og evt. videre til Korsør. Det siger de ja til, og vi glæder os over selskabet.

    Det bliver en fin solnedgang over havet.

    Havnepenge 100,00 kr.

     
    Motiv fra Bogense
    (Nordfyns Turistbureau)
    Aftenstemning i Bogense havn
     
    Torsdag, den 22. juli 2004
    Overskyet, svag vind fra forskellige retninger.
    Afg. Bogense kl. 8.50

    Vi sejler med storsejl og motor og passerer den røde bøje ved Æbelø kl.10.00. Det går stille og roligt langs Nordfyns kyst, hvor der ikke er noget spændende at se.

    Fra Gabet ved Odense Fjord, hvor Switzer lige bugserer et stort militærfartoj ud, følger vi sejlrenden, men der er lagt mange flere røde bøjer ud end de anførte på søkortet, og de volder os lidt besvær - men vores kortplotter viser vej. Senere får vi i Odense at vide, at de bliver lagt ud, når et stort skib bugseres ud fra Lindøværftet for at markere begrænsningen af renden, som de ikke må komme ud over. Fjorden virker åben og bred, indtil vi kommer til kanalen, der fører ind til Odense havn, hvor man sejler forbi Næsbyhoved Voldsted. Helt inde ligger Odense Sejl- og motorbådsclub Frem med fine bådepladser ved et grønt område. Her gør vi fast kl. 15.10. Klubhuset med toilet og bad er af ældre dato, men godt i orden, og vi bliver hjertelig modtaget af medlemmerne og havnefogden, der altid er glad for, hvis nogle sejlere finder helt ind til Odense.

     
    "Svanen" Enebærodde Lindøværftet
     

    Selve turen ind ad fjorden er nok kun spændende første gang - lige bortset fra det første stykke, når man er kommet ind ad gabet og forbi Lodshuse. Der helt op i bugten bag ved Enebærodde ligger en lille havn, Otterup samt en Herregård Hoffmannsgave, som er forbunden med en flot park. Her vil vi ind en dag eller to, inden vi sejler ud af fjorden igen. Sejlrenden fører forbi den lille fiskerihavn Bregnør og Lindøværftet, forbi Viggelsø og Klintebjerg, hvor den går over i kanalen, der fører forbi lystbådehavnen i Stige, der virker lidt isoleret herude. Det sidste stykke ind til Odense fører gennem industriområdet, der ikke er nogen fryd for øjet, men som giver kanalen sin berettigelse. Der skulle være en del skibstrafik af kulpramme m.m. til Fynsværket, men vi møder kun et enkelt skib.

    Havnepenge: 250,00 kr. for tre døgn
    Distance:          36,00 sm
     
     
      <- Forrige side Næste side ->
    Copyright © 2007 - 2023 Andrewscom