Tursejlads og rejser
som livsstil

  Aktivitetskalender
  Markedsplads
 
  Forum
  Kontakt
 
  Forside
  Søgeportal
  Gæstebog
  Fotoalbum
  Her og Nu
  Islandsrejsen
  Spanien 2012
  Spanien 2013
  Spanien 2014
  Bustur til Harzen
  Rüdesheim/Rhinen
  Limfjorden
  Rügen
  Fra båd til båd
  Sjælland rundt
  Kieler Kanal/Ejder
  Slien
  Århusbugten
 
 • Mod Endelave
 •  
 • Hou og Norsminde
 •  
 • Århus og Skødshoved
 •  
 • Juelsminde og hjemad
 •  
 • Eftertanker
 •  
 • Logbog i øvrigt
 •   Odense og Korsør
    Mariager Fjord
    I det Sydfynske Øhav
    Sommer 2008
    Sommer 2009
    Sommer 2010
    Sommer 2011
    Sommer 2012
    Test
   
  Login | Tilmeld Hou og Norsminde  
    <- Forrige side Næste side ->
  Søndag, den 3. august 2003
  Afg. Endelave kl. 10.00 - Solskin og vindstille.

  Efter en halv times sejlads går motoren op i omdrejninger igen med kort mellemrum og går så i stå med en knasende lyd. Det hjælper ikke at lufte den ud - den kommer ikke i gang igen. Kl. er 10.45.

  Vi står lidt rådløs og kikker på hinanden. Det er godt at det er så stille vejr - men, den hurtigt udrullede genua falder trist sammen - vi driver kun lige så stille med strømmen. Med hensyn til de mange grunde her i farvandet er det ikke rart. Efter et stykke tid nærmer sig en tysk sejler med retning mod Jylland. Han er for langt væk til, at vi kan råbe ham op. Jeg prøver at kalde ham på VHF, men der er ingen reaktion. Til gengæld er der nogen, der kalder "Kirmar". Til vores store overraskelse er det "Svanen" med Lis og Vagn fra Middelfart, der er på vej fra Juelsminde til Hou, og efter nogle forklaringer frem og tilbage vil de gerne komme os til hjælp. De får vores nøjagtige position og lægger kurs på den. Vi tager med lettelse imod dem og kl. 12.15 er vi på slæb. Det går stille og rolig mod Hou havn, som det nok have været ret vanskelig for os at anløbe med genua og næsten vindstille.

  Havnen er godt optaget, men efter nogle runder forbi broerne lægger vi til ved kajen. Vi er meget koncentreret og anspændt, og så er der varmt her i havnen. Efter at Lis og Vagn har fundet en plads ved en af broerne, gør det godt med en øl og en god snak, og nerverne falder til ro. - Senere blæser det op, så vi har haft en god skytsengel igen.

   
  Kirmar i Hou med motorskade
  (Foto Vagn og Lis)

   

   

  Om eftermiddagen går Erwin lidt rundt på havnen for at forhøre sig ved de lokale sejlere. De fleste både ligger forladt, men en enkel sejler roder rundt på sit skib. Det viser sig at være en pensioneret diesel-mekaniker! Han kommer straks med over til Kirmar for at se, hvad det er sket med maskinen.

  Brændstofpumpen, kun to år gammel, er ødelagt. Han afmonterer og undersøger den. Den er sådan konstrueret, at den ikke kan repareres og han anbefaler os en elektrisk pumpe i stedet for den mekaniske. Den skulle både være billigere end den originale og også mere driftssikker. Da han ikke selv har tid de næste dage, giver han os adressen på et værksted i nærheden, som kan hjælpe os videre. Det er jo søndag i dag, men til sidst ringer han alligevel selv til mekanikeren, som lover at komme næste morgen kl. 9.00. - Det var virkelig flot gjort og vi var meget taknemlig for hans hjælp, men ud over en øl sammen med Erwin vil han ikke have noget for det.!

  Der er kommet en gæst, et os godt bekendt ældre ægtepar i en MS 33 fra Bogense, der gør fast på Kirmars side. Vi snakker om vore problemer med en næsten ny brændstofpumpe fra Volvo, og om det kan betale sig med en reklamation. Men de har også haft problemer med nyere reservedele fra Volvo, men har ikke engang fået et svar på deres henvendelse til firmaet. Selv når garantitiden kun lige er løbet ud, så er de ligeglade. I realiteten er delene jo ikke engang brugt i hele reklamationstiden, da bådene ligger et halvt år på land.

  Vi får en hyggelig snak sammen. Begge er op i alder og sejler mange - også længere ture endnu. De synes begge at være i god fysisk form og har et godt humør. Jeg beundrer dem meget for deres mod og udholdenhed.

  Havnepenge: 110,00 kr.
  Distance:             9,10 sm
   
  Mandag, den 4. august 2003
  Havnedag. - Fint vejr med sol og skyer, svag vind fra NV.

  Præcis kl. 9.00 ankommer mekanikeren Ole og ser på pumpen. Han er enig i, at det ikke kan svare sig at sende den til reparation. Erwin ringer til Åbenrå Motorservice, som har indsat pumpen, men uden brugbart resultat. Ole vil skaffe en passende el-pumpe og ringe besked. Kl. 16.00 melder han sig, men har ikke mere tid i dag. Han vil komme kl. 8.00 i morgen.

  Vi går lidt rundt omkring by og havn, handler lidt ind, men hygger os mest på båden. Lis og Vagn holder os med selskab, og vi sidder sammen om aftenen. Stemningen er ikke så høj, vi er træt af at bøvle hele tiden. Nu håber vi, at alt kommer i orden i morgen.

  Havnepenge: 110,00 kr.

   
  Hou Havn
  (Odder Turistbureau)
  Hou Værft Bådebyggeri
  (Odder Turistbureau)
   
  Tirsdag, den 5. august 2003
  Sol, svag vind fra NV

  Vi vinker "farvel" til Lis og Vagn og takker endnu engang for deres hjælp. De vil videre til Marselisborg.

  Ole kommer præcis kl. 8.00 og monterer elpumpen. Han virker meget kompetent og vi føler, at Kirmar er i gode hænder. Motoren går et stykke tid uden problemer, og så betaler vi 1.225 kr. og håber at være fri for bøvl fremover.

  I mellemtiden har vinden frisket op. Afgang fra Hou kl. 10.15

  Efter 20 min. rolig sejlads bliver der igen problemer med omdrejningerne. Dette sker med korte og kortere mellemrum, og vi er meget nervøs for, at den vil gå i stå igen. Men det går. Kl. 12.10 lægger vi til i Norsminde. Dette her slår på maven!

  Erwin får fat i Ole, og han kommer og tjekker alt igennem. Så mener han at have "måske" fundet en lille utæthed og lægger en anden forbindelse. Han bruger en del tid, da han ikke rigtig ved, hvad han søger efter. Over en øl lytter vi så til sidst på det konstante brummen af motoren, og han fortæller lidt om sin forretning, sin lille båd som han har forsynet med en El-motor!!, og at han også har kunder i Haderslev. 500 kr. skifter ejer. Vi håber igen det bedste, men hos mig nager tvivlen - jeg føler mig ikke sikker!

  Vi går en aftentur rundt om havnen og ser lidt efter mulighederne for en cykeltur til i morgen. Men vejen er meget smal og stærk trafikeret, og så går vi en længere omvej gebnnem den kønne natur tilbage til havnen og Kirmar og satser på at sejle videre i morgen.

  Havnepenge: 90,00 kr.
  Distance:          9,10 sm
   
  Omkring Norsminde Havn
  (Odder Turistbureau)
   
    <- Forrige side Næste side ->
  Copyright © 2007 - 2022 Andrewscom