Tursejlads og rejser
som livsstil

  Aktivitetskalender
  Markedsplads
 
  Forum
  Kontakt
 
  Forside
  Søgeportal
  Gæstebog
  Fotoalbum
  Her og Nu
  Islandsrejsen
  Spanien 2012
  Spanien 2013
  Spanien 2014
  Bustur til Harzen
  Rüdesheim/Rhinen
  Limfjorden
  Rügen
  Fra båd til båd
  Sjælland rundt
  Kieler Kanal/Ejder
  Slien
 
 • Forside
 •  
 • Feriestart
 •  
 • På Slien/Kappeln m.m.
 •  
 • Slien/Slesvig m.m.
 •  
 • Slesvig2/Maasholm
 •  
 • Glücksburg/Flensburg
 •   Århusbugten
    Odense og Korsør
    Mariager Fjord
    I det Sydfynske Øhav
    Sommer 2008
    Sommer 2009
    Sommer 2010
    Sommer 2011
    Sommer 2012
    Test
   
  Login | Tilmeld Feriestart  
    <- Forrige side Næste side ->

  Der er gået over en måned uden sejltur. Erwin havde først en slem mellemørebetændelse. Ikke nok med det: Mens han under montage af en hylde i forkahytten går med hylden fra skibet og læsebriller på, styrter han ned på broen og slår sin ryg så slemt, at det koster ham flere uger med til dels flot sejlvejr at komme sig. Bagefter ved man altid, hvad man ikke skulle have gjort, men det hjælper jo så ikke rigtig noget. Vi havde ellers i vinterens løb lagt en del planer til sommeren. I stedet for på vandet, tilbragte vi nu vores fritid ude på terrassen og i haven blandt alle de fine forårsblomster.

   
   
  Lørdag, den 5. juli 2003
  Erwin har stadig problemer med ryggen og hørelsen. Derfor dropper vi den planlagte sommertur til Læsø og Mariager Fjord og sejler den tur sydpå, som var planlagt til foråret, da der var et pragtfuldt vejr.
   
  Afg. Haderslev kl. 11.00.

  Fint vejr med solskin og let til frisk NV vind i fjorden. Til vores overraskelse bliver der skiftende vind og havblik i Bæltet, så vi tager genua ind og sejler for motor. Senere kan vi sejle med genua og motor til hjælp. To fiskere trækker deres net gennem vandet - et syn, der efterhånden er blevet sjældent her i Lillebælt.

   

   
  Fiskere på Lillebælt
   

  Det bliver varmt, men ved Sottrup Skov trækker der sorte skyer op. Der kommer lidt regn - og mens vi nærmer os Alssundbroen, så blæser det op til kuling fra vest.

  Kl. 16.57 åbner broen for os. Der er meget vind og strøm i havnen, mens vi lægger til - og det bliver ikke efter bogen! Men med lidt hjælp fra begge naboer kommer vi på plads. Den sidste time blev til en hæsblæsende afslutning på en ellers fin sejltur.
  Ank. Sønderborg kl. 17.20

  Vi sunder os lidt og efter aftensmaden går vi en runde på havnen. Ved gæstebroen ligger Erna og Villy fra HSF.

  Havnepenge 105,00 kr.
  Distance:         37,80 sm
   
  Søndag, den 6. juli 2003
  Vi står op til overskyet vejr og frisk til hård vind fra NV. Der bliver havnedag i Sønderborg. Da vores plads bliver optaget af en lokal sejler ved middagstid, flytter vi båden kl. 10.30 på en anden fri plads, og trods blæsten lykkes det nu uden problemer.

  Villy og Erna tager os med på en spadseretur gennem byen, der på en søndag selvfølgelig er øde og forladt. En Netto butik har dog åben - her er fyldt med mennesker, og så går vi også lidt rundt og kikker på tilbud. Der ryger da også lidt lækkert til frokost i indkøbskurven.

  I løbet af aftenen anløber et sejlerpar mere fra HSF havnen.

  Havnepenge 105,00 kr.

  Mandag, den 7. juli 2003
  Afg. Sønderborg kl. 9.40. Det er overskyet, solen viser et lille glimt mellem skyerne af og til. Vinden skifter mellem NV til SV - efter vejrmelding mellem 5 - 10 msk. Men efter vort skøn mellem 3 - 8 msk.
  Med motor og genua sejler vi til anduvningen ved Kalksand fyr, derefter med genua alene til nær Schleimünde. Her står der ubehagelige strømsøer, der får Kirmar til at rulle voldsomt. Derfor tager Erwin genuaen ind, og vi sejler videre for motor. På stor afstand kan vi se den lille skov ved Schleimünde. Jeg har læst et sted, at skoven er vokset på en "Pestkirkegård" fra middelalderen.

  Kl. 13.35 løber vi ind i Slien for motor forbi det 1871 byggede 28 m høje fyrtårn og Lotseninsel med en bådebro og en lille kro, hvor der dog er meget uroligt, derfor lægger vi aldrig til her.

   
  Kalksand fyr
   
    <- Forrige side Næste side ->
  Copyright © 2007 - 2023 Andrewscom