Tursejlads og rejser
som livsstil

  Aktivitetskalender
  Markedsplads
 
  Forum
  Kontakt
 
  Forside
  Søgeportal
  Gæstebog
  Fotoalbum
  Her og Nu
  Islandsrejsen
  Spanien 2012
  Spanien 2013
  Spanien 2014
  Bustur til Harzen
  Rüdesheim/Rhinen
  Limfjorden
  Rügen
  Fra båd til båd
  Sjælland rundt
  Kieler Kanal/Ejder
 
 • Forside
 •  
 • Til Kiel Holtenau
 •  
 • På Kieler Kanalen
 •  
 • Rendsburg
 •  
 • Rendsburg2
 •  
 • På Ejderen
 •  
 • I Friedrichstadt
 •  
 • Friedrichstadt/Tønning
 •  
 • Retur til Kiel Holtenau
 •  
 • Omkring Kieler Bugt
 •  
 • Maasholm, Sønderborg
 •  
 • Eftertanker
 •  
 • Sejlplan trin for trin
 •  
 • Logbog i øvrigt
 •  
 • Logbog i øvrigt/2
 •   Slien
    Århusbugten
    Odense og Korsør
    Mariager Fjord
    I det Sydfynske Øhav
    Sommer 2008
    Sommer 2009
    Sommer 2010
    Sommer 2011
    Sommer 2012
    Test
   
  Login | Tilmeld Logbog i øvrigt/2  
    <- Forrige side
  Torsdag, den 8. august 2002
  Afg. Haderslev kl. 10.00. Sol, skyer og let Ø. vind.
   
  Vi har inviteret Kaj og Karen på en tur i Fjorden. Det er godt vejr og vi nyder det alle fire. Ved Tamdrup vender vi, lægger til ved broen i Stevelt og hygger os med frokosten. Så inspicerer vi broen, der nu efter udvidelsen er godt at færdes på, og på land den nye toiletbygning og hvad der ellers er nyt.
  Fin tur hjemad.

  Ank. Haderslev kl. 16.30.

   
   
  Onsdag, den 14. august 2002
  Afg. Haderslev kl. 10.50. Letskyet og sol, let V vind.
   
  Bortset fra 2 gange ½ time med motorhjælp gennem strømsøer ved Helnæs og Horne får vi en fin sejltur for storsejl og genua. Vinden frisker op mens vi sejler forbi Dyreborg, hvor Kirmar pludselig får fart på og stryger forbi "Fister" i sin Bianca 27, mens vi må vige for færgen, der absolut vil overhale venstre om (som den jo også skal).
  Ank. Fåborg kl. 18.20.
   
  I havnen, hvor Finn og Gunhild har en fin solbeskinnet plads, er alt optaget. Erwin vil ikke lægge sig for enden af et brohoved, hvor der i forvejen er en sejler ved at lægge til. Vi må altså til min store fortrydelse sejle om til lystbådehavnen, der ligner en parkeringsplads. Jeg er sur - det er Erwin også, men en god middag og en flaske vin hjælper på det - og så har vi trods alt god udsigt over bugten.
  Finn og Gunhild kommer over til os, og vi hygger og snakker lidt om turen.
  Her er meget roligt om natten - så vi sover godt!
   
  Havnepenge: 100,00 kr.
  Distance:        35,90 sm
   
  Torsdag, den 15. august 2002
  Havnedag. Solskin, varmt og svag vind.

  Mens vi står op til strålende solskin, ruller der kort efter fra vandet tykke tågebanker ind og lægger sig som en dyne over kysten. Lidt efterhånden bliver de dog brændt af og det klarer op. Efter morgenkaffen satser vi på, at det har tyndet ud i trafikhavnen og sejler båden derover, og vi får også en god plads.

  Sammen med Finn og Gunhild strejfer vi så en tur rundt i byen og køber lidt ind. Ved middagstid sejler Finn og Gunhild videre.

  Efter en lille frokost pakker Erwin cyklerne op og vi cykler til Dyreborg, hvor vi ikke har været i mange år, da havnen der altid er overfyldt. Det bliver en varm tur, der går tit op ad bakken. Samtidig er der asfalteringsarbejde undervejs, sådan at hjulene "klistrer" til vejen. Vi tager en vej til venstre gennem Dyreborg Skov, hvor der er skygge, og så gennem den lille bydel ned til havnen. Her er meget stille. Til vores overraskelse ligger her kun enkelte både - men der kan jo komme flere i løbet af eftermiddagen. Vi går lidt rundt og kikker og opfrisker gamle minder, der er rig på mange oplevelser sammen med Marion og Kirsten. Her er ikke sket mange forandringer, at det kunne ødelægge idyllen.

  Så sidder vi på en bænk og nyder udsigten over vandet, hvor øerne bliver synlige gennem den lette dis som en perlerække. Freden her lægger sig omkring os, at det føles dybt inde, så vi har svært at rive os løs og komme op af bænken igen. Lidt længere hen sidder et hollandsk par, der også kom på cykler - vi kan se, at også de er helt betaget.

  Nu cykler vi gennem byen op af den stejle bakke og gør holdt ved købmanden og køber en is. Sådan styrket tager vi vejen med den fantastiske udsigt over vandet og ned igen til Fåborg.

  Efter en lang aftenstur rundt på havnen hygger vi os på Kirmar. En herlig dag og aften!

  Havnepenge: 100,00 kr.
  Distance:          0,73 sm
   
  Faaborg I Faaborg Dyreborg Havn
   
  Fredag, den 16. august 2002
  Sol, svag V vind og varmt.
  Afg. Faaborg kl. 10.40 efter endnu en lille bytur.

  Vinden er så svag, at det ikke kan betale sig at sætte sejl. Så sejler vi langsom for motor og ankommer på Lyø kl. 11.35. Mens vi kikker efter en fri plads, vinker Finn og Gunhild, der er en god plads lige ved siden af dem, så vi fin kan snakke sammen.

  Om eftermiddagen tager vi en dukkert, her er så lavvandet, at det snart koster anstrengelser at komme under. Lidt længere ud på lidt dybere vand ligger flere både for anker og ved molen, da vil vi ikke så gerne bade. - Vi skal også en tur op i byen og se, om der er sket forandringer. Ud for købmanden sidder vi så på sladrebænken med en is.

  Der bliver en fin solnedgang. Mange flyvemaskiner sætter deres hvide striber på himlen.

  Havnepenge: 100,00 kr.
  Distance:             5,08 sm
   
  Lørdag, den 17. august 2002
  Afg. Lyø kl. 10.30. Diset, svag vind fra SV drejende V og NV.
   
  Vi tager afsked med Gunhild og Finn, der sejler før os. Med motor og storsejl sejler vi til mellem Horne og Helnæs, hvor vi ruller genuaen ud og sejler - eller nærmest driver langsom afsted. Der er mange marsvin rundt omkring skibet. Nogle gange svømmer de under skibet og kommer frem på den anden side. Mens vi nærmer os Torø, står vi næsten stille og tager derfor sejlene ned og sejler videre for motor. Her går vinden pludselig om til SØ og tager lidt til. Det er så varmt på skibet, at det næsten ikke er til at holde ud, en fugtigt og trykkende varme. Vi er enige om, at vi skal have et solsejl syet til næste år, som vi let kan spænde over cockpittet.
  Ank. Assens kl. 16.20.

  Fra badebroen ved sommerhusene tager vi en svømmetur og bliver lidt nedkølet. Det hjælper straks på vores velbefindende.

  Havnepenge: 100,00 kr.
  Distance:           19,00 sm
   
  Søndag, den 18. august 2002
  Havnedag med alt det, som vi plejer at foretage os i Assens. Larsens kommer over til en øl og snak. Det er igen trykkende varmt - det er for meget af det gode!

  Havnepenge: 100,00 kr.

  Mandag, den 19. august 2002
  Afg. Assens kl. 9.30. Solskin, vind Ø - NØ 3 - 8 msek.
  Det er dejlig i den varme at det lufter lidt, og så nyder vi solen i fulde drag. Undervejs møder vi "Kongeskibet", det ser meget flot ud, når det sejler forbi, en skam, at vi er så langt derfra.
  Fin tur med genua, men til sidst op til 1,6 knob modstrøm.
  Ank. Middelfart kl. 13.40.

  Vi bader fra stranden og møder nogle bekendte fra HSC.

  Havnepenge:  95,00 kr.
  Distance:         17,30 sm
  Gns. fart 3,9 knob
   
  Tirsdag, den 20. august 2002
  Afg. Middelfart kl. 10.00
  Det starter med svag vind. Det er næsten havblik, og vi driver kun langsom nedad. Så går vinden om i S og frisker gevaldigt op til ca. 10 - 12 msek. Vi krydser med storsejl og genua til Weddelsborg, herfra regner vi med at kunne komme forbi Brandsø. I mellemtiden har vi opdaget, at den øverste sejlpind arbejder sig langsomt ud af sejlet og blokerer ved salingen. Vi er spændt på, hvordan vi skal få det ned. Bølgerne er blevet høj og stejl, vi skal krydse hårdt for at komme fremad, mens vandet sprøjter til begge sider, og vi krænger hårdt over. Derfor ruller vi genuaen ind og starter motoren og så går det bedre. Ved Sverdrup tager vi forsigtigt storsejlet ned i læ af skoven. Det lykkes!

  Ank. Haderslev kl. 16.40 efter ophold ved duc d´albe. Trods alt en god tur!

  Distance:  25,3 sm
   
  Tirsdag, den 3. september 2002
  Afg. Haderslev kl. 9.40
  Vi skal lige ud at lufte sejlene og sejler lidt rundt i Lillebælt. Frokost ved duc d´albe og hjem igen kl. 16.15.
   
  Søndag, den 8. september 2002
  Afg. Haderslev kl. 15.00
  Frisk Ø vind og solskin. Vi tager en bøje ved Sverdrup og oplever en fin aften i fjorden.
   
  Distance:  6,5 sm
   
  Mandag, den 9. september 2002
  Afg. Sverdrup kl. 9.30. Der blæser en frisk vind fra Ø, solen skinner gennem disen.
  Ank. Årø kl. 10.00.
   
  Vi ville har været til Baagø, men man ligger ikke så godt der med den kraftige østenvind. Her ligger vi nogenlunde i læ.
  En af fiskerne har fanget en hvid ål, som vi skal hen at se. Den er meget stor, og vi er overrasket, hvordan den ser ud. Sådan én har vi ikke set før, og det havde Svend Arne heller ikke.
  Senere cykler vi rundt på øen. Der hvor der er læ er det fin varmt.

  Fin dag og aften.

  Havnepenge: 105,00 kr.
  Distance:             6,80 sm
   
  Tirsdag, den 10. september 2002
  Afg. Årø kl. 9.35. Let vind fra NØ, sol gennem let tåge. Varmt.
  Ank. Baagø kl. 10.25.

  Der er stadig en del tyske sejlere. Vi spadserer lidt rundt på øen og ser til frilandsgrisene og slapper ellers af på Kirmar.

  Havnepenge: 75,00 kr.
  Distance:           5,00 sm
   
  Onsdag, den 11. september 2002
  Afg. Baagø kl. 10.25. Let vind N-NØ, sol, skyer og havblik. Vinden kommer først, da vi ligger ved duc d´albe. Fin og varm dag!

  Ank. Haderslev kl. 15.15.

  Torsdag, den 19. september 2002
  Afg. Haderslev kl. 10.00.
  Ank. Årøsund  kl. 11.45
  Afg. Årøsund    kl. 15.00
  Ank. Haderslev kl. 16.45
   
  Sol, skyer, svag til sidst opfriskende vind fra nordlige retninger. Det er mange år siden, at vi er gået ind til Årøsund. Vi vil se, om vi kan købe nogle friske fisk, men der er ikke mange fiskere på havnen - og dem der er der har ingen fisk. Der skulle komme en jollefisker ind omkring kl. 14, men ham forpasser vi, da vi møder Lauridsen på havnen, der er i gang med at bygge en ret stor båd, som han viser os. Sikken et stort arbejde der stadig ligger forude!
  Fin dag!
   
  Distance: 21,2 sm
   
  Lørdag, den 28. september 2002
  Afg. Haderslev kl. 10.10. Svag vind mellem SV og NV, overskyet med solstrejf.

  Fin lille tur for genua til Baagø, hvor vi ligger mellem pælene og mellem Pax og Bumle fra HSC. Der bliver snakket og pjattet lidt mellem bådene. Herrerne fra de to både skal ud på årets sidste svømmetur. Vi cykler i stedet for en tur rundt på øen, hvor vi selvfølgelig også skal se til grisene.

  Aftenstur til fyrtårnet. Det bliver hurtigt mørkt nu!

  Havnepenge: 75,00 kr.
  Distance:         12,70 sm
   
  Søndag, den 29. september 2002
  Afg. Baagø kl. 10.05. Let til jævn vind fra S og SV, overskyet.
  Solen kommer først lidt frem om eftermiddagen. Vi sejler med storsejl og genua syd om Årø og skal næsten til Halk Hoved, før vi går rundt. Kl. 13.50 - 15.40 spiser vi frokost ved duc d´albe og tager en lille middagssøvn i den blege sol.
  Ank. Haderslev kl. 16.20.
  En fin dag og en fin tur!
   
  Distance:    20,6 sm

  Da Erwin hjælper Kirsten en uges tid og vejret skifter derefter, bliver det vores sidste tur for i år.

   
  Kongeskibet på Lillebælt Fiskermiljø på Årø
   
  Lørdag, den 12. oktober 2002
  Erwin tager storsejlet ned.
   
  Mandag, den 14. oktober 2002
  Det er diset og fugtigt, men nogenlunde tørvejr. Vi tager genuaen ned og lægger den sammen i clubhuset. Derefter tømmer vi båden helt - det er definitiv slut for i år.
   
  Tirsdag, den 15. oktober 2002
  Overskyet, lidt sol om eftermiddagen, let vind fra Ø.
  Erwin rigger af og båden kommer op af vandet og på vinterpladsen.
    <- Forrige side
  Copyright © 2007 - 2023 Andrewscom