Tursejlads og rejser
som livsstil

  Aktivitetskalender
  Markedsplads
 
  Forum
  Kontakt
 
  Forside
  Søgeportal
  Gæstebog
  Fotoalbum
  Her og Nu
  Islandsrejsen
  Spanien 2012
  Spanien 2013
  Spanien 2014
  Bustur til Harzen
  Rüdesheim/Rhinen
  Limfjorden
  Rügen
  Fra båd til båd
  Sjælland rundt
  Kieler Kanal/Ejder
 
 • Forside
 •  
 • Til Kiel Holtenau
 •  
 • På Kieler Kanalen
 •  
 • Rendsburg
 •  
 • Rendsburg2
 •  
 • På Ejderen
 •  
 • I Friedrichstadt
 •  
 • Friedrichstadt/Tønning
 •  
 • Retur til Kiel Holtenau
 •  
 • Omkring Kieler Bugt
 •  
 • Maasholm, Sønderborg
 •  
 • Eftertanker
 •  
 • Sejlplan trin for trin
 •  
 • Logbog i øvrigt
 •  
 • Logbog i øvrigt/2
 •   Slien
    Århusbugten
    Odense og Korsør
    Mariager Fjord
    I det Sydfynske Øhav
    Sommer 2008
    Sommer 2009
    Sommer 2010
    Sommer 2011
    Sommer 2012
    Test
   
  Login | Tilmeld Til Kiel Holtenau  
    <- Forrige side Næste side ->

  Under vinterens forløb og i det tidlige forår har vi debatteret mange gange, hvor vi nu skal sejle hen på vores sommertur. I mange år blev turen altid nøje planlagt om vinteren, men det var i år ligesom om vi ikke rigtig kunne tage en beslutning. Så tror jeg også, at alt det bøvl med gearkassen m.m. sidste år har taget lidt af vores virkelyst. Jeg foreslog en sejltur til Læsø, hvor vi har været for mange år siden, men ikke fik så meget ud af opholdet på øen, som vi havde ønsket det. Derfor ville jeg gerne gentage denne tur. Det kunne Erwin også gå med til - men det er en lang sejltur derop, hvis man kommer ind i en periode med blæst og dårligt vejr. Som alternativ foreslog han så en sejltur til Ejderen og Friedrichstadt, som vi også havde snakket om i flere år.

  Foråret og forsommeren bød på alt andet end godt og mild vejr - det var nok så blæsende, og tiden begynder nu langsomt men sikkert ad løbe fra os. Vi må se at komme afsted, og så bliver det turen gennem Kielerkanalen til Ejderen og Friedrichstadt der vinder i år. Det bliver som sædvanlig svært at tage afsked med haven, som står i fuld flor - men vi vil ikke blive længere end fire uger væk i år, så til den tid kan vi vel glæde os over mange blomster endnu. Der er jo også altid mange flotte haver at se på, hvor vi end kommer hen!

   
  Rododendron i haven
   
  Lørdag, den 6. juli 2002
  Afg. Haderslev kl. 12.40
   
  Efter at have ventet i lang tid på godt vejr - eller bare bedre vejr, tager vi nu lejligheden for i det mindste at komme af sted, og så må vi håbe på, at det stabiliserer sig lidt hen ad vejen. Det har regnet om natten og formiddagen, og der kommer nogle byger, mens vi sejler ud af fjorden. Senere klarer det lidt op med svag vind fra SV. Det bliver til motorsejlads. Der er en del sejlere undervejs, men de fleste er tyske sejlere på vej til Danmark, mens kun enkelte sejlere er sammen med os på vej til Alssund.
  Vi sejler under Sønderborg bro kl. 18.40 og gør fast i havnen kl. 19.00 efter en fin tur, selv om det var for motor.
  Det bliver til sen aftensmad og en sen brotur, men vi er i godt humør, nu er vi da kommet afsted.

  Det regner om natten.

  Havnepenge   100,00 kr.
  Sejlet distance    38,3 sm
   
   
  Søndag, den 7. juli 2002
  Afg. Sønderborg kl. 10.15
   
  Vinden skifter fra V-SV-V. Let skyet vejr med sol imellem. Vi sætter storsejl og sejler først for motor, da vinden er for svag og imod. Senere frisker det op og de sidste 7 sm sejler vi for genua og storsejl og passerer Schleimünde kl. 13.30. Det er tæt trafik på Slien i begge retninger, som føles meget hektisk. Mens vi tager hensyn til en mindre sejlbåd med fuld sejlføring, bliver vi overhalet både uden- og indenom.
  Ank. Maasholm kl. 14.00, hvor vi får en god plads. Havnen er ellers allerede godt fyldt op, og der kommer gæster hele tiden, og også mange hjemmehørende både kommer ind.
   
  Det har været en fin tur. Desværre kunne jeg - ligesom i går - hele tiden lugte udstødningen, selv om vi sejlede med sejl. Jeg er selvfølgelig bange for, at der er noget i vejen, men motoren går fin og den bliver heller ikke for varmt.
  Da vi er i Maasholm, står menuen på fisk både til frokost og aftensmad - sådan en "Fischbrötchen" smager altid godt - Erwin skal have Bismarckhering og jeg med Matjes. Nu skal vi til at betale med euro - hvor hurtigt vi mon vænner os til det?
  Her i Maasholm kan det altid betale sig med en brotur, og vi går også en lang tur gennem byen. Alt er kønt og velholdt som sædvanlig.

  Regn om aften og natten.

  Havnepenge      10,50 euro
  Sejlet distance     20,6 sm
   
  Mandag, den 8. juli 2002
  Vi har bestemt os for at købe et nyt søkort over Kieler Bugt, da vores kort er meget gammelt og i en meget lille målestok. Jeg vil også købe et telefonkort, da vor mobiltelefon kun har talekort til Danmark. Desværre er kortene over Kieler Bugten udsolgt, som nok hænger sammen med den lige overståede Kieler Woche. Vi forhører os hos havnefogden, om der har forandret sig meget siden 1986. Det mener han ikke, men forærer os et kort i større målestok, der dog også er ret gammelt.

  Jeg ringer til Maria i Haderslev, som har fødselsdag i dag. Hun er meget forundret over, at vi først nu er startet på vores sommertur.

  Afg. Maasholm kl. 10.20. Svag til let vind fra S-SØ, sol og halvskyet. Vinden er lige imod, og så sætter vi kun storsejlet til støtte. Det viser sig, at afmærkningerne i forhold til søkortet er flyttet, men vi får nu ingen problemer med det. Vi sejler forbi Damp 2000 og de to boretårne, runder fyrtårnet Bülk og sejler ind til Strande kl. 14.30 efter en god tur og vi får en fin plads med udsigt til Schilksee, Kiels Olympiahavn. Der ligger ikke nogen danskere i havnen, der ellers er godt fyldt op.

  Der er lang vej til Havnekontoret og WC’en herfra hvor vi ligger - sikkert en km. Til begge sider af havnen er der fin badestrand, men der er mest børn, der går i vandet. Den store strand er fyldt med strandkurve, og vores nabo fortæller os, at der skal betales "kurtakst", mens den lille strand til venstre er fri. Overfor havnen ligger der et stort "Yachthafen"-Hotel og et "Strandhotel", og man kan se, at byen hører til de eksklusive forstæder til Kiel. Der ligger en lille købmand i nærheden af havnen, hvor vi køber lidt ind til aftensmaden.

  Aftensturen går til Olympiahavnen. Vi opgiver på forhånd at gå brotur her, der er alt for mange broer og alt for mange både - og her er ikke meget liv. Vi sætter os på en bænk og ser på det hele lidt ovenfra. Havnen ligner en stor parkeringsplads, og det store lejlighedskompleks med hotel og restaurant er godt nok imponerende, men gør havnen ikke mere hyggeligt.

  Det er en meget fin og mild aften, og på engen bag vejen leger harer eller kaniner og fuglene holder koncert. Bare det ville fortsætte på denne måde!

  Havnepenge     11,0 euro
  Sejlet distance  21,9 sm
   
  Tirsdag, den 9. juli 2002
  Afg. Strande kl. 9.05. Solskin, varmt og havblik.
   
  Vi sejler ind ad Kieler Fjorden forbi forskellige havne og tæt forbi det 32 m høje Friedrichsort fyr og ankommer ved slusen Kiel Holtenau kl. 10.10, hvor vi sejler lidt rundt sammen med andre lystbåde i forventning om, at vi snart bliver sluset igennem og er spændt på, hvordan det foregår. Alle lystbåde skal igennem den gamle sluse. Vi har åbnet for VHF kanal 12, hvor vi hele tiden kan følge radiokommunikationen for slusen, der foregår i en venlig og afslappet tone, men drejer sig bortset fra enkelte forespørgsler fra lystbåde næsten udelukkende om den nye sluse og den tunge trafik. Men vi kommer til at vente til slusen åbner kl. 11.00. Der gøres fast ved broen, der er i vandhøjden og vi hænger fenderne ud lige med vandkanten.
  Erwin klatrer op ad stigen og går op til slusemesteren og betaler. Der er ingen hektik, alt går stille og roligt for sig. Med os bliver der sluset et svanepar med 6 ællinger, en overraskende og betagende oplevelse, for parret er herre over situationen og viser ingen nervøsitet og har deres små ællinger fuldt under kontrol.
  Der er næsten ingen forskel på vandstanden, og efter et lille kvarter er det overstået og vi sejler på Kielerkanalen. 
   
  I slusen Holtenau Erwin skal op ad stigen
   
    <- Forrige side Næste side ->
  Copyright © 2007 - 2023 Andrewscom