Tursejlads og rejser
som livsstil

  Aktivitetskalender
  Markedsplads
 
  Forum
  Kontakt
 
  Forside
  Søgeportal
  Gæstebog
  Fotoalbum
  Her og Nu
  Islandsrejsen
  Spanien 2012
  Spanien 2013
  Spanien 2014
  Bustur til Harzen
  Rüdesheim/Rhinen
  Limfjorden
 
 • Forord
 •  
 • Juelsminde og Grenaa
 •  
 • Mod Aalborg
 •  
 • Logstør, Amtoft, Thisted
 •  
 • Doverodde og Jegindø
 •  
 • Venø og Struer
 •  
 • Glyngøre, Nykøbing M.
 •  
 • Fur og Hvalpsund
 •  
 • Skive, Hjarbæk, Hvalps
 •  
 • Rønbjerg, Livø, Aalborg
 •  
 • Øster Hurup, Grenaa
 •  
 • Hov, Haderslev
 •  
 • Eftertanker
 •  
 • Logbogen i øvrigt
 •  
 • Sejlplan1
 •  
 • Sejlplan2
 •  
 • Havnepenge
 •   Rügen
    Fra båd til båd
    Sjælland rundt
    Kieler Kanal/Ejder
    Slien
    Århusbugten
    Odense og Korsør
    Mariager Fjord
    I det Sydfynske Øhav
    Sommer 2008
    Sommer 2009
    Sommer 2010
    Sommer 2011
    Sommer 2012
    Test
   
  Login | Tilmeld Logbogen i øvrigt  
    <- Forrige side Næste side ->
  Lørdag, den 25. april 1998
  Kirmar bliver hentet i vinterlager og søsat. De næste dage går med klargøring m.v.
   
  Søndag, den 3. maj 1998
  Det blæser for meget til at slå storsejlet på. Vi sejler til duc d’albe, hvor der er læ. Her går det fint. Vi hygger os lidt med en kop kaffe og sejler så hjem igen. Vi håber på fint vejr til Bededag. Endelig har vi tid og kan sejle, når vi har lyst, og når vejret er godt! Hurra for efterlønnen!!!!
   
  Fredag, den 8. maj 1998, Bededag
  Kl. ca. 14.00 sejler vi til duc d’albe. Her møder vi en Jupiter 30 fra foreningen og får at vide, hvordan det er at sejle i 8-meters-bølger i Køge Bugt.
   
  Lørdag, den 9. maj 1998
  Kl. 9.45 afgang til Middelfart. Hurtig sejlads i frisk vind S/SØ. Farten er til tider 6,9 knob. Vi går en tur til byen, men forretningerne har lukket i mellemtiden, kun Kvickly har åben.
   
  Søndag, den 10. maj 1998
  Kl.10.45 afgang til Baagø i havblik. Det bliver til motorsejlads, men vi ser mange marsvin.
   
  Mandag, den 10. maj 1998
  Kl. 10.15 sejler vi hjem i hård vind til kuling fra NØ. Vi sætter fok og mesan og ruller meget. Inden vi er på rigtig kurs, er jeg næsten søsyg. Det kender jeg ellers ikke til, og det fortager sig også hurtigt igen.
   
  Fredag, den 15. maj 1998
  Kl. 15.45 afgang til Sverdrup skov. Det er en fin aften. Det er starten på en Kristi Himmelfarts-ferie, som vi vil trække lidt ud - nu kan vi jo!
   
  Lørdag, den 16. maj 1998
  Vi vågner til en flue-invasion. Hele Kirmar er dækket med et tyk lag af fluer. Der ligger også et helt lag i cockpittet på hylden. Det er et værre svineri! Erwin skyller dem af med vand. Så sejler vi til Stevelt bro og vasker skibet. Derefter får vi morgenmad og kan nu sejle videre. Kl. er 9.50. Vi ankommer i Sønderborg kl. 14.30 efter motorsejlads. Der er ingen vind, og det smule der kommer er imod. Vi ligger før broen ved motorbådsklubben. Der er lidt uroligt, vore naboer er lidt til flasken, men ellers ligger vi godt. Vi besøger Erwins fætter og familie og får derved en fin gåtur.
   
  Søndag, den 17. maj 1998
  Kl. 9.45 fra havn - 10.05 under Sønderborg bro. Der er svag vind fra NØ. Vi sejler med sejl til Langballigau og ankommer kl. 13.30. Vi vil gerne sejle de næste dage ind til Flensborg og så tage nogle ophold i Flensborg Fjord. Efter en fin dag i Langballigau kommer vejrmeldingen med blæst og regn til resten af ugen. Derfor beslutter vi at sejle hjem igen, ordne haven m.v. og så sejle ud igen, når det bliver godt. - Vi kan jo!

  Mandag, den 18. maj 1998
  Kl. 10.15 fra Langballigau, svag vind, motorsejlads. Fra Alssund sejler vi med sejl til Halk Hoved. Det er fint vejr, og vi nyder den stille sejlads. kl. 19.00 er vi ved duc d’albe.
   
  Tirsdag, den 19. maj 1998
  kl. 10.15 fra duc d’albe og hjem.
   
  Fredag, den 29. maj 1998
  Omkring kl. 11.00 er vi nede på havnen. Mens jeg pakker ud, kommer Jørn og Thomas forbi for at ønske en god pinse og sejltur. Vi inviterer dem ombord og får os en lille snak, og de beundrer vores nye bukser, som de selv har leveret og vores nye jakker, som jeg har syet med Kirmars emblem, som Thomas har lavet til min fødselsdag.

  Derefter tager vi ud af fjorden. Det blæser hårdt fra øst/nordøst. Derfor tager vi til Stevelt for at vente på, at vinden lægger sig. Der er ingen læ, så vi sejler tilbage til duc d’albe og overnatter der. Her ligger vi godt til vinden og kan nyde solen til hen på aftenen.

  Lørdag, den 30. maj 1998
  Vi står tidlig op og sejler kl. 8.15 til Assens. Der er kun lidt vind fra øst/nordøst, så den er lige imod, og vi sætter ikke sejl. Ankomst til Assens kl. 10.30. Vi går en tur op i byen og køber lidt ind til frokost. Erwin nyder en ristet pølse fra Mesterslagteren. På Kirmar får vi en god frokost med øl og snaps til og bagefter en lille middagslur.
  Vi møder Sven og Edith og Villy og Erna og snakker lidt på Helle. Der blæser en frisk vind.

  Vi slutter pinse-lørdag med middag på Kirmar (Mester-pølser og flute), en gåtur på havnen og et spil Yazzi, hvor Regina vinder, - men lysten var nu ikke så stor. Jeg er lidt trist over vejret, men der er jo desværre ikke noget at gøre ved det.

  Søndag, den 31. maj 1998 - Pinsedag
  Efter morgenkaffen går vi en fin tur i og omkring parken. Der er en del børn der fodrer ænderne, og der er et par store ænder, der er meget aggressive, og nogle gæs, hvis hoved ser ud, som om de er løbet mod en mur og har sat horn. Vi må prøve at finde ud af, hvad de hedder. Den her gang går vi også den tur rundt om søen på den anden side af hovedvejen. Derefter flytter vi båden for at få vinden ind forfra. Derfor slutter jeg nu. Der kom ingen og kasserer havnepenge.
   
  Mandag, den 1. juni 1998 - 2. Pinsedag
  Vi sejler til Baagø. Erwin pakker cyklerne ud, og vi cykler en tur til Baagø by, hvor vi nyder en ispind i den gamle smede. Derefter cykler vi til kirken, som stadigvæk er åben for besøgende. Så går det ad grusvej ned til øststranden, hvor vi ind imellem skal bære cyklen, til vi kommer op ad en skrænt, over en mark til sommerhusområdet, hvor vi kan cykle igen. Det er det, man kalder en cykel-vandretur! Om aftenen møder vi et sejlerpar der er hjemmehørende ved Limfjorden, hvor vi jo vil hen i sommerferien, og vi får lidt tips og oplysninger.
  Jeg kan se, at jeg skriver ofte: Så tager vi cyklerne frem. Det er virkelig et foretagende, da de altid bliver klappet sammen og pakket væk i agterkahytten.
   
  Tirsdag, den 2. juni 1998
  Vi sejler hjem.
   
  Lørdag, den 13. juni 1998
  Der er fællestur med sejlforeningen. Vi har sovet i båden og er klar til morgenkaffen kl. 8.00 i klubhuset. Derefter går turen til Assens. Der blæser en frisk vind. Vi sætter fok og mesan og tager til tider motoren til hjælp. Vinden er agten for tværs, der altid er lidt ubehageligt for Kirmar (eller dens besætning). Sejlene tager vi ned i Assens forhavn. Det går fint det hele.

  Foreningen har sørget for lidt aktiviteter om eftermiddagen. Et hold spiller hockey. Så skal vi katapultere negerkys og fange dem med munden. Det lykkes for Fister, mens de fleste negerkys skal en tur på jorden først, inden de spises.

  Om aftenen er der fælles spisen i det nye klubhus med underholdning. Det bliver en hyggelig aften, hvor vi går til kojs omkring midnat.

  Søndag, den 14. juni 1998
  Efter en fælles spadseretur gennem byen med guide, som mere snakker med bekendte end fortæller noget om byen, sejler vi ind i fjorden, hvor vi får lidt at spise. Vi sejler med sejl næsten hele vejen, og det blæser op i fjordmundingen. Alt i alt en god weekend, selv om vejret var ret skiftende, og min lyst til alt sejle på weekend var ret så beskedent.
   
  Kirmar på sommerferie
  21. juni til 3. august 1998
   
  Søndag, den 9. august 1998
  Så er vi på fart igen efter en travl uge med vask, havearbejde, rengøring af skibet, indkøb m.m.

  Kl. 11.00 står vi ud af havnen med NØ skiftende vind som bliver til havblik. Kl. 14.30 lægger vi til i Baagø havn

  Mandag, den 10. august 1998
  Kl. 10.40 fra Baagø til Assens kl. 11.30. Vinden er let fra SØ.
   
  Tirsdag, den 11. august 1998
  Assens - hjem.
   
  Lørdag, den 15. august 1998
  Kl. 13.00 fra Haderslev - kl. 16.00 Stevelt. Meningen var at sejle til Dyvig eller Sønderborg. Men vejret er blæsende og trist og vinden er SV 8 - 13 msek. Efter at være nået til Råde er søerne så grov og lige ind i stævnen, at vi vender om. Det vil vi ikke byde os selv. Vi hygger os ved Stevelt og lægger planer til næste dag.
   
  Søndag, den 16. august 1998
  Kl. 7.00 starter vi fra Stevelt med SV 5 - 10 msek. Vinden er også imod i dag, men vi når næsten Alssund inden det frisker op for alvor. Kl. 11.35 sejler vi under broen i Sønderborg, og kl. 15.00 ligger vi på plads i Flensborg havn efter en hæsblæsende tur gennem Flensborg Fjord imod store søer og meget strøm og igennem en utrolig tæt trafik af krydsende tyske sejlskibe, der er på vej hjem fra ferie eller weekend. Vi har nok at gøre med at passe på for ikke at blive sejlet ned, da vi som motorgående skib har vigepligt for alt med sejl. Vi får knap nok spist et par sammenklappede madder undervejs. Vandet sprøjter op over styrhuset, og vinduerne er tilsprøjtet hele tiden.

  I Flensborg indklarerer vi hos Tolden, hvor vi har problemer nok med at lægge til, men det er nu hovedsageligt vores egen skyld, da vi ikke lagde til mod vinden. Efter det får vi så også at vide, at det have vi ikke behøvet, hvis bare vi klarerede ud, når vi har transitvarer med. Det har altså ændret sig.

  Efter en kop kaffe bliver skibet vasket, hvilket også resulterer i store vaskedag på nabobådene.

  Mandag og tirsdag får vi os et par hyggelige dage i Flensborg. Nok blæser det, men også solen skinner en hel del, mens vi sidder på Strøget og får øl og is hos Italieneren på fortovet. Tirsdag spiser vi på et græsk restaurant, og det er helt godt, bortset fra at der ikke er andre mennesker der så tidligt om aftenen.

  Vejrmeldingen er ikke så rosende for de næste dage, så

  Onsdag, den 19. august 1998
  sejler vi kl. 7.50 fra havnen og melder os med vore transitvarer hos tolden. Han vrøvler lidt, at han lukker først op kl. 9.00 for lystsejlere, hvor imod vi har hørt fra havnemesteren, at tolden var åben fra kl. 8.00. Men han vil dog ekspedere os og følger endda med ned på skibet for at kontrollere, at vi ikke har taget af varerne endnu. Så vi åbner frejdig vores kasse med de par flasker og cigaretter til vore venner, og tolderen er tilfreds. Vi fortsætter mod Sønderborg, hvor vi lægger til kl. 11.35. Vinden var V opfriskende mellem 5 - 10, en fin tur.
  På telefonen er der besked fra vores nevø, at han vil besøge os i weekenden.

  Det er dejligt at gå bytur i Sønderborg. Inden lukketid cykler jeg efter et brød op i byen igen, så vi kan starte tidligt næste morgen, uden at skulle vente på, at bageren lukker op på havnen.

  Torsdag, den 20. august 1998
  Kl. 7.50 starter vi fra havnen, sejler under broen kl. 8.15, sætter fok og mesan og får en god tur gennem Alssund. Derefter frisker vinden op fra SW 5 - 10 msk, og med store bølger i bagen suser vi hjemad. Vi lægger til ved duc d’albe ved kl. 14.00 og får os en god frokost og et lille hvil, inden vi sejler hjem.
   
  Lørdag, den 29. august 1998
  Efter et stykke tid med dårligt vejr sejler vi kl. 11.00 fra Haderslev mod Middelfart. Jeg er meget forkølet men regner med, at det nok skal gå. Da det snart bliver havblik, går vi ind til Hejlsminde og bliver i renden overrasket af en ordentlig byge og ligner derefter et par druknede katte. På vej op til Carl og Grethes sommerhus møder vi nogle bekendte og skal selvfølgelig med hjem til dem og se deres sommerhus, som de er ved at sætte i stand. I fin solskinsvejr sidder vi med en øl og vand, mens der står store vandpytter på både bord og terrasse. Carl og Grethe er ikke hjemme, og så traver vi ned til Kirmar igen. Vejret har igen skiftet til bygevejr, og så bliver det en stille aften.
   
  Søndag, den 30. august 1998
  Kl. ca. 10.00 sejler vi fra Hejlsminde med fok og storsejl i let vind fra SV mod Middelfart. Undervejs møder vi Finn og Wolfgang, der er på vej hjem med strøm og vind imod. Vi får en fin tur til Middelfart, men om eftermiddagen kommer der nogle saftige byger igen.
   
  Mandag, den 31.august 1998
  Jeg har det ikke så godt, og så sejler vi hjem fra Middelfart kl. 9.45 med fok, mesan og storsejl. Vinden er let fra NØ. Det er en fin tur bortset fra til slutning, hvor det bliver regnvejr.
   
  Fredag, den 18. september 1998
  Efter nogle uger med blæsende og regnfuldt vejr vil vi lidt ud igen. Kl. 12.00 tager vi fra Haderslev. Ved duc d’albe ligger en lystfisker og renser fisk. Vi er så heldige at kunne købe en pose renset ål og glæder os til en god middag.

  Kl. 13.45 sætter vi sejl ved nordkosten i let V-vind. Med en fart mellem 3½ - 5 knob sejler vi forbi Brandsø og lægger til i Middelfart havn kl. 16.30. Det var for en gangs skyld en rigtig fin tur med en del sol - det er sådan det skal være! Det er også fin i cockpittet i havnen, og vi nyder det rigtigt. Om aftenen står der Ål sat på menuet - en dag, som man kan drømme om!

  Lørdag, den 19. september 1998
  Vi spadserer en tur op i byen som sædvanligt. Her møder vi et par sejlere fra Årøsund. Der bliver snakket om sommerens strabadser - den ene har mere hårrejsende oplevelser end den anden. Vi har ikke mødt nogen endnu, der roser denne sejlersommer.

  Afgang fra Middelfart kl. 14.15 i svag V vind, som døder hen og bliver til havblik. Vi lægger til på Baagø kl. 17.00.

  Søndag, den 20. september 1998
  Afgang fra Baagø kl. 15.00 i svag vind. Med storsejl driver vi til Assens og lægger til kl. 16.30. Vi har en fin plads i den blege sol.
   
  Mandag, den 21. september 1998
  Efter en bytur i Assens sejler vi kl. 11.45 med V vind stille for motor til duc d’albe, hvor vi spiser frokost i havblik. Vi er hjem kl. 16.30.
  Alle de 4 dage var der højtryksvejr - men til tider meget diset og fugtigt.
   
  Lørdag, den 26. september 1998
  Årets sidste sejltur går til Aarø. Her har vi ellers ikke været, siden havnepengene er sat op til 95 kr. Det er fugtigt og koldt, og det bliver kun til et enkelt solstrejf om eftermiddagen. Vi går tur på øen og bestiller fisk hos en lystfisker.
   
  Søndag, den 27. september 1998
  Vi slutter af med at sejle fra Aarø med fok og mesan. Vinden er meget svag fra Ø-NØ, det er meget diset og ugemytlig. Det tager lang tid at komme til duc d’albe, hvor vi tager frokost. Derefter sejler vi med fok og mesan næsten til Haderslev, inden vi pakker det hele væk.

  Det var så den sejlsæson - ikke særlig meget vejrmæssigt at råbe hurra for! Man synes hele tiden, at man har noget tilgode. Men det er slut nu. Så må vi håbe på bedre vejr til næste år!??

  Lørdag, den 17. oktober 1998
  Kirmar transporteres til vinterlager i storm og regn.
   
   
   
   
   
   
    <- Forrige side Næste side ->
  Copyright © 2007 - 2023 Andrewscom