Tursejlads og rejser
som livsstil

  Aktivitetskalender
  Markedsplads
 
  Forum
  Kontakt
 
  Forside
  Søgeportal
  Gæstebog
  Fotoalbum
  Her og Nu
  Islandsrejsen
  Spanien 2012
  Spanien 2013
  Spanien 2014
  Bustur til Harzen
 
 • Side 1
 •  
 • Side 2
 •  
 • Side 3
 •  
 • Side 4
 •  
 • Eftertanker
 •  
 • Klokkespillet i Goslar
 •   Rüdesheim/Rhinen
    Limfjorden
    Rügen
    Fra båd til båd
    Sjælland rundt
    Kieler Kanal/Ejder
    Slien
    Århusbugten
    Odense og Korsør
    Mariager Fjord
    I det Sydfynske Øhav
    Sommer 2008
    Sommer 2009
    Sommer 2010
    Sommer 2011
    Sommer 2012
    Test
   
  Login | Tilmeld Eftertanker  
    <- Forrige side Næste side ->

  Det var en fin - men da vi havde taget med på alle udflugter, også en anstrengende rejse. Efter derhjemme at have pakket ud, vasket og lagt det hele på plads igen, var vi godt trætte et par dage. Men minderne fra rejsen dukkede op igen og igen og så startede vi glad og tilfreds i den normale hverdag.

  At køre gennem det bakkerige (bjergrige) Harzen her i foråret var en stor oplevelse. Kontrasten i de grønne farver mellem de mørke grantræer og de lyse spæde blade fra bøge- og birketræerne der changerede i lyset, betagede mig den ene dag efter den anden. De mange vandløb og søer, små vandrestier, mørk og tæt granskov og grønne lysninger gav hele sceneriet en stænk af mystik - hvor sagaer om trolde og hekse let kunne opstå. De mange så hyggelige byer med deres kønne træ- og bindingsværkshuse, for det meste bygget tæt sammen, og ofte i forbindelse med en bæk eller kanal, var også en fryd for øjet - dog kørte vi ofte alt for hurtigt igennem, sådan at øjnene ikke rigtigt kunne fange dem.

  Under ophold i nogle byer mistede vi også tid på grund af flytninger af parkeringspladser, spærring af veje i forbindelse med vejarbejder, som Gert ikke i forvejen havde orienteret sig om. Ellers var han en god chauffør og rejseleder, der fortalte os meget undervejs om områdets historie, begivenheder, anekdoter og politiske synspunkter, der sommetider fik os til at smile -

  men også tvivle lidt på troværdigheden. Så kunne man godt miste opmærksomheden lidt, når han snakkede alt for længe. Vi havde et meget lystigt 6-personers selskab med fra Fyn, der dominerede foran i bussen og tog meget af hans opmærksomhed. De morede sig også tit højrøstet ved deres bord i spisesalen, så vi ved vores bord bagved somme tider ikke kunne forstå hinanden - og så blev det jo lidt irriterende, selv om de hver for sig var nogle rare og flinke mennesker. Den ene dame var lige fyldt 80 år og havde et godt humør, en god fysik og var beundringsværdigt aktiv. Ved vort bord sad foruden Maria og Bent et ægtepar fra Toulov ved Fredericia, som vi snakkede godt med, når de ellers kunne forstå os. De sad også bag ved Erwin og mig i bussen.

  Så var der vores meget opmærksomme Jytte, pensionist og flittig benytter af Gislev Rejser, der lavede kaffe under udflugterne og serverede drikkevarer. Lidt dårlig afpasset var det, at kaffen allerede blev tilbudt en lille time efter morgenkaffen, hvor behovet ikke var så stort - men sjældent efter en besigtigelse, når vi godt kunne trænge til det - men så kunne man jo købe øl eller sodavand.

  Hotellet var ikke noget at udsætte på. Værelserne var i orden - men der kunne godt have været et lille køleskab. Den store buffet morgen og aften var overdådigt og kunne tilbyde noget til hver smag. Jeg var særlig glad ved salatbaren, der bestod af mange forskellige friske grøntsager. Til morgenmad var der friske skiver af ananas og melon. Det store udvalg kan man ikke have i en 2-personers husholdning. På flere aftener var der levende musik og dans i baren i kælderen, og lydstyrken var også sådan, at vi pensionister kunne nyde den. Erwin og jeg fik også danset meget på et par aftener. Maria kunne ikke holde til så meget endnu, så de foretrak et par gange at sidde i baren ovenpå og sludre med andre medrejsende.

  For mig var det også rigtig dejligt at jeg kunne tage den svømmetur om morgenen. Det fik mig til at føle mig frisk og veloplagt til hele dagen.

  Så var det vejret - et kapitel for sig. Det var forholdsvis koldt, der var mest bygevejr både med sne, hagl og regn og solskinstimer var der ikke så mange af. Dem skyndte vi os at nyde mens de var der, og vi nåede da ind imellem nogle gåture gennem Hahnenklee og et par gange rundt om søen, hvor vi opdagede en dag en meget stor guldfisk. Der har været opholdsvejr ind i mellem hver dag, og på hjemrejsedagen strålede solen allerede fra morgenstunden. Så alt i alt kunne vi også være tilfreds med det.

  Vi var særlig glade for, at Maria klarede sig så godt efter den akutte sygdom. Hun må have været træt mange gange - men hun var glad og i godt humør under turen, hvad vi beundrede, særlig fordi hun også lige havde holdt op med at ryge.

  Nu har vi fået nye minder og oplevelser at tale om, og vi har bestemt fået lyst til at rejse igen.

   
    <- Forrige side Næste side ->
  Copyright © 2007 - 2023 Andrewscom