Tursejlads og rejser
som livsstil

Tilbage til: Portalen | Forsiden
 
  Temaoversigt >> Læs indlæg  
  Side 1 af 1
Hvordan takler andre sejlere en så forblæst sommer
 


Regina Kunstmann

Total antal indlæg : 3Skrevet d. 09-08-2008 17:27:05
________________________________

Vi stiller os dette spørgsmål lige efter hjemkomsten fra vores sejltur. Enten har vi satset på det forkerte område - den vestlige Østersø, ellers også på det forkerte tidspunkt. For os blæste det i hvert fald for meget, med grimme vindstød og fra den forkerte retning. Efter 6 dage i Bagenkop med udsigt til de store bølger, der kom rullende lige fra den retning, hvor vi ville hen, droppede vi at sejle efter vores plan. I stedet har vi hygget os flere dage ad gangen i Sydfyns forskellige havne og oplevede op til hårdt vind næsten den ene dag efter den anden. Frisk til hårdt østenvind også i Slien i en ellers varm og solrig periode. Det blev kun til få sejladser i en behagelig jævn vind. Ellers var det op og ned ad bølgerne og et fast tag i rælingen.
Meldt jer til og skriv lidt om JERES oplevelser og hvordan skipper og besætning takler sejlads i hårdt vejr, hvor meget søgang I kan tåle og hvordan I bliver enige, om der skal sejles eller ligges over.
Jeg bliver glad, hvis dette oplæg kan føre til en flittig udveksling af erfaringer.

Med ønske om en fortsat god sommer og med venlig hilsen
Regina

Svar: Hvordan takler andre sejlere en så forblæst sommer
 


Lars Oudrup

Total antal indlæg : 2Skrevet d. 17-04-2010 11:01:06
________________________________

Hej Regina,

Det ser ikke ud som om du har fået nogle svar her. Jeg har undervist på Middelfart sejlerskole i en del år, mest "Skipper-koner", og ved at dit spørgsmål er meget generelt. Derfor var det f.eks. min kone, som var med til at hente vores nye båd i Biscayen i 2007, mens jeg blev hjemme og passede hunde og hus. Ved at sende hende afsted, fik hun prøvet den nye båd på åbent vand og i hårdt vejr - og så er der ingen problemer, når vi sejler i danske farvande. I 2008 var vi på Rügen, du kan se vore beretninger på www.loyd.dk.
 
God sommer 2010/ Lars

Svar: Hvordan takler andre sejlere en så forblæst sommer
 


Lars Oudrup

Total antal indlæg : 2Skrevet d. 25-02-2012 14:45:11
________________________________

Ja, så er jeg her igen. Rigtig mange har klaget over sejlersommeren 2011. Det gjorde vi ikke, vi sejlede fra Middelfart til Stockholm og retur i ugerne 28 - 31 og havde kun 3 dage med regn, den ene dag var varslet i god tid med østlig kuling, så der lå vi over i Kalmar. Når det er dårligt vejr, så kan vi styre fra salonen og tænde oliefyret...

Beretningen ligger på www.cmid.dk under beretninger.
 
Vi sejlede også i starten af januar i år, og nu er havnen isfri igen, så når det bliver sol og svar vind, er vi klar til en tur. Forårsklargøreng tager vi gerne i april eller maj, det er rarere i godt vejr og varme. Jeg tror det er vigtigt at vælge rigtig båd... der findes ikke dårligt vej, kun forkerte --- bådtyper? Vi skal jo regne med at de klimaændringer, der kommer giver mere ustadigt vejr, men også perioder med vindstille og varme..
 
Lars

  Side 1 af 1
Copyright © 2007 - 2021 Andrewscom